İlker KILIÇASLAN/MANİSA, () - MHP'nin Manisa’da tekrar aday gösterdiği Belediye Başkanı Cengiz Ergün’e karşı seçimlere kısa bir süre kala broşürlü karalama kampanyası başlatıldığı iddia edildi.
MHP Manisa milletvekilleri Sümer Oral ile Erkan Akçay, MHP İl Başkanı Tanju Balatlı ile birlikte, yaklaşan yerel seçim öncesi partilerinin Büyükşehir Belediye Başkan Adayı ve mevcut Belediye Başkanı Cengiz Ergün hakkında yapıldığı belirtilen karalama çalışmalarını değerlendirdi. Milletvekili Sümer Oral, geçmiş seçim dönemlerinde seçim çalışmalarının seviyeli bir şekilde yapıldığını ve çıkan adayların birbirlerini karalamak yerine projelerini halka anlattıklarını dile getirdi. MHP’li Oral, “Bu seçim sanırım başka bir seçim ki artık itici ve karalayıcı siyaset yapılıyor. Adayların projelerini ortaya koymaları yerine, özellikle iktidar partisi karalayıcı bir siyaset anlayışı içine girdi. Mevcut belediye başkanımız ve Büyükşehir Belediye Başkan adayımız Cengiz Ergün’ü karalayan gazete niteliğinde meydanlarda bir broşür dağıtılıyor. Kapılar altına atılıyor. Zihinleri bulandırmak anlamına bir çalışma yapılıyor. İleri demokraside eğer bir iddia varsa, iddia sahibi ve iddiayı yapan ortaya çıkar. İddialar gerekli bir şekilde iddia sahibince cevaplandırılır. 5 yıldır görevde olan belediye başkanımız iktidar partisinin sayıştayları tarafından bir çok kere denetlenmiş ve hiçbir olumsuzluk ortaya çıkmamıştır. Ama şunu biliyoruz ki Manisalılar ortaya atılan bu iddialara gülüp geçecek ve gereken cevabı sandıkta verecektir” diye konuştu.
“CEVABI SANDIKTA VERECEĞİZ”
MHP Manisa Milletvekili Erkan Akçay da yerel seçimlere az bir süre kala Manisa’daki seçim propagandalarının etik olmayan bir şekilde sürdürüldüğünü söyledi. MHP’nin her zaman hedef alındığını ve yerel seçimlerde bunun sürdüğünü dile getiren Akçay, “Manisa’daki seçim kampanyaları 15 güne kadar Türkiye’ye örnek olacak kampanyalardı. Ama ne olduysa seçime 5 gün kala bizi üzen ve kınadığımız davranışlar ortaya çıktı. Büyükşehir belediye başkan adayımız aleyhine bir karalama kampanyası yürütülmeye başlandı. Birileri tarafından evlerin, işyerlerini kapılarına gazete gibi karalama broşürleri dağıtmaya başladı. Yasak olmasına rağmen bu yapıldı ve yapılıyor. Hukuk ve etikten nasibini almamışlara cevabı halkımız sandıkta verecektir” diye konuştu.
MHP Manisa İl Başkanı Balatlı ise, Başkan Ergün’ün için başlatılan karalama kampanyasındaki iddiaların asılsız olduğunu belirtti.
Dağıtılan broşürde, Başkan Ergün’ün, Uncubozçköy Mahallesi’nde imar değişikliği yaparak babasına rant sağladığının iddia edildiği öğrenildi.

İK (AÖ/AAA)(FOTOĞRAF)