MHP Kocaeli Milletvekili Lütfü Türkkan'ın, başka yere yenisi yapılmak üzere TOKİ'ye devredilen ve üzerine AVM yapılması planlanan 33 yıllık İsmetpaşa Stadı'nın bulunduğu alana Kocaeli Adliye Binası yapılması önerisi, Adalet Bakanlığınca kabul görmedi.
MHP Milletvekili Lütfü Türkkan, Adalet bakanı Sadullah Ergin tarafından yanıtlanması istemiyle TBMM Başkanlığı'na verdiği soru önergesinde, Kocaeli İl Genel Meclisi'nde Derince D-100 Karayolu kenarında bulunan İsmetpaşa Stadyumu'nun yerine Kocaeli Adliye binasının yapılmasının önerildiğini hatırlattı. Önergede şöyle dedi:
"Derince'de bulunan İsmetpaşa Stadyumu yerine Kocaeli Adliyesi'nîn yapılması düşünülmekte midir? İsmetpaşa Stadyumu'nun yıkılmasının ardından Merkeze ve diğer ilçelere yakın ve karayoluna cephesi olan bu alanda Adliye Binası yapılması düşünülmüyorsa bu arazi ne olarak kullanılacaktır? Sayılan nedenlerden ötürü Kocaeii Adliye Binası'nın Derince'de yapılması düşünülmüyor ise nerede yapılması öngörülmektedir?"
BAKANLIĞIN PROGRAMINDA YOK
Adalet Bakanı Sadullah Ergin imzalı cevapta ise, bakanlığın 2013 yılı Yatırım Programında Kocaeli Adliyesi hizmet binası yapım işinin yer almadığı belirtilerek şöyle denilidi:
"İzmit İli Derince İlçesinde bulunan Ismetpaşa Stadyumu'nun yerine adliye binası yapımı doğrultusunda sürdürülen bir çalışma da mevcut değildir. Sözü edilen stadyum arazisinin ne şekilde değerlendirileceği hususunda Bakanlığımızda bilgi bulunmamaktadır."