MHP Kocaeli Miletvekili Lütfü Türkkan, Mısır basınının 25 Şubat'ta darbe yapılması için Türk istihbaratının Mısır ordusu içinde casusluk yaptığını ve yönetime karşı bir dizi tertip hazırladığına ilişkin çıkan iddiaları, TBMM gündemine taşıdı.
MHP Milletvekili Türkkan, Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu'nun cevaplandırması için verdiği soru önergesinde, Mısır basınında çıkan iddiaların çok ciddi iddialar olduğunu belirtip, bunların açıklığı kavuşturulması gerektiğini kaydetti. Türk istihbaratının 25 Şubat'ta darbe yapılması için Mısır ordusu içinde casusluk yaptığını öne süren Mısır basınının, ayrıca Türk istihbaratının Mısır Dışişleri Bakanlığı'nı düzenli biçimde dinlediğini, Bakanlığın atacağı bütün adımların 24 saat önceden Ankara tarafından bilindiğini de iddia ettiğini belirtti. "Bu iddialar doğru mu?" diye soran MHP Kocaeli Milletvekili Lütfü Türkkan, eğer doğruysa bunun hangi gerekçeyle yapıldığını sordu.
Türkkan, Türk Büyükelçiliği'nin Ankara'nın emriyle Mısır'da yasaklanan Müslüman Kardeşler hareketine destek verip vermediğini de sordu.

MB(MB/SS)