MHP Kocaeli Milletvekili Lütfü Türkkan,  Başbakan Yardımcılığı'ndan Adalet Bakanlığı'na atanan Bekir Bozdağ’a, bakanlığı devraldığı ilk gün soru önergesi vererek, Başbakan Erdoğan'ın Siyasi Başdanışmanı milletvekili Yalçın Akdoğan’ın bir grubun "orduya kumpas kurduğu" iddiasını TBMM’ye taşıyarak, bu davaların yeniden görülüp görülmeyeceğini sordu.
Yeni Adalet Bakanı Bekir Bozdağ’ın yanıtlaması istemiyle soru önergesi veren Türkkan, Akdoğan’ın bir gazetede, 'Ellerinde nur mu var, topuz mu?' başlıklı bir yazı kaleme aldığını, isim vermeden Gülen cemaatine yüklenerek orduya kumpas kurulduğunu iddia ettiğini belirtti.
"ASKERLERLE İLGİLİ DAVALAR YENİDEN GÖRÜLECEK Mİ?"    
Adalet Bakanı Bozdağ’a, Başdanışman Yalçın Akdoğan’ın yazısında bahsedip isim vermeden eleştirdiği grubun orduya kumpas kurduğu iddiasına katılıp katılmadığını soran Türkkan, "Bu  Ergenekon, Balyoz, Poyrazköy, Askeri Casusluk gibi davalar ile ordunun içinin boşaltılması olarak yorumlanabilir mi? diye sordu.
Lütfü Türkkan, "Türk Silahlı Kuvvetleri ile ilgili bu kritik davalarda rütbeli subayların yargılanması ve bir bir cezaevine gönderilmesinde, Akdoğan’ın yazısında belirttiği gibi Gülen Cemaati’nin rolü olduğu düşünülebilir mi?" sorusuna da yanıt isterken, "Türk Silahlı Kuvvetleri’nin kritik davaları ile ilgili yeni bir karar alınmasının düşünülüp düşünülmediğini, bu davaların tekrar görülmesinin gündemde olup olmadığını" sordu.

MB(MB/AAA)