MHP Genel Başkan Yardımcısı ve İzmir Milletvekili Ahmet Kenan Tanrıkulu son dönemdeki ekonomik gelişmelerin Merkez Bankası'nca doğru analiz edilemediğini, dün gece yapılan müdahalenin gecikmiş bir karar olduğunu öne sürdü. Tanrıkulu, bugüne kadar yapılan yanlış analizler nedeniyle de yerel seçimlerden sonra yeni zamların geleceğini iddia etti.
MHP Genel Başkan Yardımcısı Ahmet Kenan Tanrıkulu, Merkez Bankası Para Politikası Kurulu'nun dün gece açıkladığı kararları değerlendirdi. PPK'nın kararlarını gecikmış kararlar olarak değerlendiren Tanrıkulu açıklamasında şu ifadelere yer verdi:
"Merkez Bankası PPK'nun gece yarısı açıkladığı radikal 4 faiz oranı piyasalarda yine kafa karışıklığı yaratmaya devam edecektir. Merkez Bankası'nın finansal stresi kontrol etme çabası çok geç tecelli etmiştir. Zamanında cesaret edilemeyip, artırılmayan faizler; Başbakan'dan Merkez Bankası'na teşekkür getirse de, bu teşekkür karşılığı Mayıs ayından bu yana direnen Merkez Bankası'na ve ekonomimize daha ağır sonuçlar getirmiştir. Sorumluluklarından kaçınanlar, bunun sonuçlarından kurtulamayacaklardır. Faiz lobisi masalları ve mağduriyetinin sonuna gelinmiştir. 11 yıldır ülkeyi yönetip, fark edemediği hayali 'paralel devlet' söyleminin dışında ellerinde başka argüman kalmayanlar yolun sonuna gelmişlerdir. Uluslararası ekonomik kuruluşlar ekonomideki muhtemel bir krizi 'yurtiçi dinamikler' olarak bugünden dile getirmeye başlamışlardır. Ülkemizin bu başarısızlık nedeniyle getirildiği kısa vadeli dış finansmana bağımlılığı, düşük tasarruf oranları, yüksek cari açık ve diğer nedenler 2014 yılı büyümemizi de olumsuz etkileyecektir. Tüm bu siyasî ve ekonomik istikrarsızlığın ağır sonuçları 30 Mart 2014 yerel seçimlerinden sonra vatandaşlarımıza zam yağmuru olarak dönecektir.
Çünkü ekonomi yönetimi seçimlerden sonra yeni ekonomik tedbirlerin alınacağını, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı ise doğalgaz ve elektrik zamlarının Nisan ayına ertelendiğini beyan etmişlerdir." GD(İD)