MHP Bilecik Milletvekili Bahattin Şeker, tren istasyonunda yaptığı basın açıklamasını video kamerayla çeken polislere "Niye çekiyorsunuz, ne hakla çekiyorsunuz?" diyerek tepki gösterdi.
Milletvekili Bahattin Şeker, Yüksek Hızlı Tren (YHT) hattı çalışmaları kapsamında yapılacak olan yeni gar binasının yapım çalışmalarının olduğu yerde basın toplantısı düzenledi. Bilecik Gar yapım çalışmalarının ihalelerde yaşanan sıkıntılar nedeniyle durduğunu anlatan Şeker, basın mensuplarının yanında bir sivil polisin de kamerayla çekim yaptığını görünce konuşmasını yarıda kesip polis memuruna doğru "Siz emniyetten misiniz?" diye sordu. "Evet" yanıtını alan Şeker "Niye çekiyorsunuz, ne hakla çekiyorsunuz?" diyerek tepki gösterdi. Bahattin Şeker konuşmasını şöyle sürdürdü:
"Ben senelerdir milletvekilliği yaptım, bakanlık yaptım bizi çektiğinizi görmedim. Siz vazifenizi yapıyorsunuz, size bir şey söyleyemem ama emirleri verenler. Bu memleketi ikiye ayırıyorsunuz. Haksızlıkların üzerine gitmiyorsunuz, doğru konuşanları çekip yarın öbür gün başka bir şeylerde bunları kullanmaya çalışan, bunları fişlemeye çalışan insanlar var. İnsanları fişlemedik diyorsunuz, iki bin kişinin fişlendiğini sizin bir milletvekiliniz söylüyor. Bakın bu kadar görev yaptım. Bakanlık yaptım, milletvekilliği yaptım, ilk defa bir basın toplantısında polisler gelip şu konuştuklarımızı çekiyor. Bunlarla ilgili soru önergesi verelim ama, hiçbir soru önergemize cevap verilmiyor ki. Bu polis arkadaşlarımızın da buraya geldiğini sorsak hiçbir cevap alamayacağız. İşte Türkiye'nin nereye gittiği, herkesin şikayet ettiği şeyleri hepiniz çok iyi görüyorsunuz. Allah sonumuzu hayretsin. Allah kim bu memleketin malını mülkünü çaldıysa, buram buram, fitil fitil burnundan çıkarsın."
Bahattin Şeker daha sonra polislere dönerek "Kusura bakmayın, sizle ilgili değil, ama bu emri size kim verdiyse yanlış emir vermiş" dedi. Polisler, tepki üzerine kamera çekimini bıraktı.
EMNİYET MÜDÜRÜNÜ ARADI
Milletvekili Bahattin Şeker olayın ardından Bilecik Emniyet Müdürü Eyüp Özüdoğru'yu telefonla aradığını söyledi. Şeker şöyle dedi:
"Sayın Emniyet Müdürünü aradım. Bana söylenen, oradaki özel ekibin bizi koruma bahanesiyle, bir olay çıkmaması için geldiği. Biz zaten orada biz bizeyiz. Basın var, bizim arkadaşlarımız var. Herkesi fişliyorlar, beni de fişlediler galiba diyorum. Bilecik küçük yer, konuşmamızı hangi basın mensubundan isteseler bunlar çok rahatlıkla verilebilir. Olay hiç şık değil. Biz buradaki valimizi, emniyet müdürümüzü seviyoruz. Yoksa ben bu olayı büyütüp meclise kadar götürecektim. Sayın Cemil Çiçek başkana ve diğerlerine soracaktım ama hadi burada bırakalım, kimseyi de mağdur etmeyelim dedim. İnşallah bundan sonra böyle bir şey olmaz."

CE(EK/COŞ) (FOTOĞRAFLI)