MHP Genel Başkan Yardımcısı ve Erzurum Milletvekili Oktay Öztürk, Erzurum'da 11 Aralık'ta İşkur İl Müdürlüğü'nce düzenlenen sertifika töreninde, kapalı mekan diye İstiklal Marşı'nın okunmasına müsaade etmeyen Vali Yardımcısı Ertuğrul Egemen'e tepki gösterdi.
Erzurum'un milli ve manevi değerlere hassasiyeti yüksek bir şehir olduğunu vurgulayan MHP Genel Başkan Yardımcısı Oktay Öztürk, "Bir milletin bağımsızlığının en önemli nişanelerinden birisi olan milli marşının okunmaması Erzurum’da büyük bir rahatsızlık meydana getirmiştir. İstiklal Marşımız ve onun taşıdığı değerler için verilen milli mücadele, dökülen kanlar, şehit ve gazilerimizin ruhuna hürmetsizlik Erzurum’un evet diyebileceği bir şey değildir. Hükümet yetkilisinin bir genelgeye dayanarak milli marşımızın okunasına engel olmaya çalışması, Erzurumlu'nun milli hissiyatını incitmiştir. Bilinmelidir ki Erzurumlu, İstiklal Marşımızı her zaman her yerde okumuştur ve okumaya da devam edecektir" dedi.
Terör örgütüne verilen tavizler eşliğinde, ülkenin bazı şehirlerinde Türklüğe ve Türklük vurgusuna karşı gösterilen hasmane tavırların Erzurum’da da hayata geçirildiğini savunan Öztürk, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın yanıtlaması istemiyle konuyla ilgili TBMM Başkanlığı'na soru önergesi verdiğini söyledi. Vural'ın cevaplandırılmasını istediği soruları şöyle:
"Bakanlığınızın böyle bir genelgesi var mıdır? Var ise hangi tarihte yayınlanmıştır? Erzurum’da kış şartları dolayısı ile İstiklal Marşı okul kapalı spor salonlarında okutuluyor. Bundan sonra okul kapalı salonlarında İstiklal Marşını okutmayı düşünüyor musunuz? Bu olay ferdi bir olay mıdır, ilgili hakkında yasal bir işlem yapılmış mıdır? Okullarımızda öğrencilerimizin okuduğu andımızı kaldıran siyasi irade sıraya İstiklal Marşımızı da koymuş mudur?."