MHP Genel Başkan Yardımcısı ve Erzurum Milletvekili Oktay Öztürk, "Andımız tehditle ve birilerine belli masalarda verilen sözlerin gereği olarak kaldırılıyorsa, o zaman bu milletin egemenliği ortadan kalkmış demektir. İnşallah iktidarları sona erdiği an, geldiğimiz ilk gün onlara da okutturacağız" dedi.
MHP Kastamonu İl Başkanlığı binasında basın açıklaması yapan Oktay Öztürk, Andımız'ın kaldırılması ile ilgili bir soruyu yanıtladı. Öztürk, "Andımız bir yönetmelikle ortaya çıkmış, 1933’ten beri kabul görmüş bir yemindir. Kimsenin rahatsız olmaması gereken bir metindir. 'Türküm' diyor. Bundan bu millete mensup olmayanlar rahatsızlık duyar. 'Doğruyum' diyor. Bütün eğrilikleri içerisinde bulundurup da kendisini doğru diye lanse edenler rahatsız olur. 'Çalışkanım' denilmesinden, onun bunun ortaya koyduğu emeklerin üzerine konanlar rahatsızlık duyar. Oturup konuşup tartışırsın, kalkması gerekirse kaldırırsın ama eğer bu bir tehditle, bu birilerine belli masalarda verilen sözlerin gereği olarak kaldırılıyorsa, o zaman bu milletin egemenliği ortadan kalkmış demektir. İnşallah iktidarları sona erdiği an, geldiğimiz ilk gün, onlara da okutturacağız" diye konuştu.
Kürtçenin anadil olarak kabul edilmesi tartışmalarıyla ilgili bir soruya ise Öztürk, şu yanıtı verdi:
"Yeni bir millet inşa ediliyor. Yeni bir devletin nüvesi atılıyor. Bunun unsurlarının anayasal teminat altına alınması sağlanıyor. Bunun bir adım sonrası, meseleyi uluslararası boyuta taşımaktır. 'Biz bölünmek istemiyoruz' diyorlar. Merak ediyoruz; bölünmek isteseniz hangi taleplerle ortaya çıkarsınız. Adını koymuyor ama son adımı atmayı kolaylaştırıyorlar. Hazmettire hazmettire kabul ettirmeye çalışıyorlar. Demokratikleşme paketinin üzerine türbanı çektikleri gibi. 11 yıllık iktidarsın, türbanı niye şuna buna alet ediyorsun, açıkça getirsene."