Süheyla GÖZDERELİLER/YALOVA, () - YALOVA’da konuşan MHP Genel Başkan Yardımcısı ve Erzurum Milletvekili Oktay Öztürk, MHP'nin terör örgütü DHKP-C ile işbirliği yaptığını iddia eden Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ı eleştirdi. Öztürk, “Başbakan ne konuştuğunu bilmiyor” dedi.
MHP Genel Başkan Yardımcısı Oktay Öztürk, partisinin seçim çalışmalarına katılmak için geldiği Yalova'da, basın mensuplarının sorularını yanıtladı. Öztürk, MHP ile terör örgütü DHKP-C arasında işbirliği olduğunu iddia eden Başbakan Erdoğan'a tepki gösterdi. Öztürk, “Sayın Başbakan kendi derdine düştüğü için, 17 Aralık’tan sonra bütün kirli çamaşırları ortaya döküldüğü için aklı başından gitmiş. Ne konuştuğunu bilmiyor. Aslında bakarsak 'aklen malul' duruma gelmiştir. Başbakanlık makamında da durmaması gerekiyor. Başka toplulukta, 'Devlet Bahçeli DHKP-C ile işbirliği yapıyor' desin üstüne gülerler. Nitekim de millet gülüyor. Acınacak haline gülüyorlar. Başbakanlık makamına gelmiş bir insanın ne konuşmaması gerektiğini bilmeyecek kadar aklının başından gitmesini ibretle karşılıyoruz biz. Hayretler içerisinde bakıyoruz. Hala şaşıyoruz, bu adam nasıl Başbakanlık makamında oturuyor. Biz de onu düşünüyoruz” diye konuştu.
17 Aralık operasyonu tahliyeleriyle ilgili de konuşan MHP Genel Başkan Yardımcısı Öztürk, “Hiç kimsenin içeride yatması bizi mutlu etmez. Önemli olan adaletin adil bir şekilde tecelli etmesi. Ne içeriye alırken vicdanlar rahat, ne dışarıya bıraktıkları vakit vicdanlar rahat. Bu da bugüne kadar olmadık şekilde adaletle uğraştıklarının, hukukla uğraştıklarının ifadesidir. İnşallah bir gün umutla bekliyoruz; A partisinin, B partisinin hukukunun, adaletinin geçerli olması yerine milletin topyekûn rahat olacağına, hissedebileceği ve verilen kararın adil olduğu noktasında endişesinin olmayacağı bir hukuk düzeninin, bir adalet düzeninin olmasını diliyoruz. Olacağı günleri bekliyoruz. İnşallah o da Milliyetçi Hareket Partisi’nin iktidarında olacak” ifadelerini kullandı.

SG (FK/CK) (FOTOĞRAFLI)