Fatih TURAN- Yunus Emre SEL/TRABZON, () - MHP Trabzon’da yerel seçim adaylarını tanıtmak için miting düzenledi. Mitingde konuşan MHP Trabzon Milletvekili Koray Aydın, 17 Aralık operasyonuna değindi, “Bu ülke Recep Tayyip Erdoğan’ın çiftliği değil. Göreceksiniz sabıka yiyecek, belki de sabıkaya gerek kalmayacak, bence Katar’a kaçacak” dedi.
MHP Trabzon teşkilatı yerel seçimler öncesi belediye başkan adaylarını tanıtmak için Atatürk Alanı’nda ‘Koşar Adım Büyükşehire’ sloganıyla miting düzenledi. Miting öncesi Mustafa Yıldızdoğan, alanı dolduran yaklaşık 4 bin kişiye mini bir konser verdi. Konser sonrası MHP'nin belediye başkan adayları tanıtıldı, son olarak da Trabzon Milletvekili ve Bayındırlık ve İskân eski Bakanı Koray Aydın alanı dolduran vatandaşlara seslendi.
Egemen Bağış’a ait olduğu iddia edilen telefon görüşmesinin ses kaydına değinerek konuşmasına başlayan Koray Aydın şunları söyledi:
“Yolsuzluk ve rüşvetten daha tehlikeli bir durumla karşı karşıyayız. Bu inanç erozyonudur. Yolsuzluktan yakalanmış, para alırken fotoğraflanmış. İftira yok, yalan yok. Her şey sabit. Bu kişi Egemen Bağış, AKP’nin bakanı, yüzsüz adam. Bu alçak adam, bu soysuz çıkmış, 'Her cuma bir ayet sallıyorum bakara, makara’ diyerek, bu milletin kutsallarıyla alay edebilme cesaretini kendisinde bulabiliyor. İşte bu hadsizlerin yaptığı alenen küfürdür, haddini aşmaktır.”
'LAN SEN KİMSİN YA, SEN KİMSİN?'
17 Aralık operasyonu ve internete düşen ses kayıtları üzerinden iktidar yüklenen ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ı sert bir dille eleştiren Aydın, “Başbakan kendisine hayali bir düşman yarattı, şimdi ona saldırıyor. Ama amaç ne biliyor musunuz? Yolsuzlukları konuşturmamak. Bir düşman yarattı, sürekli ona vurarak yolsuzluk meselelerinin konuşulmasını istemiyor. ‘Bir daha Türkiye’de Türkçe Olimpiyatları yapılmayacak, yapın da göreyim’ diyor. Lan sen kimsin ya, sen kimsin? Sen kimsin, Türkçe Olimpiyatları'ndan niye rahatsızlık duyuyorsun? Adı Türkçe Olimpiyatları. Adam orada Türk dilini, İstiklal Marşı'nı yabancı ülkelerdeki çocuklara ve bütün dünyaya öğretiyor ve ezberletiyorsa sen bundan ne gocunuyorsun? Sen bütün bu olanların ve bu pisliğinin üstünü bunlarla örtemezsin. Çünkü bu pislik dünyayı kapladı” diye konuştu.
'BERABER GİTTİK SÜMEYYE KIZIMIZLA'
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ile oğlu Bilal Erdoğan arasında geçtiği iddia edilen ses kaydına ilişkin de konuşan Aydın, şunları söyledi:
“Bu kayıtlar yayınlandı. Kendi kendime karar verdim, 'Ön yargılı olmayacağım' dedim. Çünkü Allah’tan korkan insanlarız, ön yargılı olamayız. Bu görüşmeler yayınlandı, Başbakan ‘montaj’ dedi. Eğer bu konuşmalar montajsa bir kuruluşa giderek bir saat içinde bunun ne olduğu belirlenir. Eğer bunlar montaj olsa kim tutar Tayyip Erdoğan’ı, kim tutar? Orada telefon görüşmesinde Başbakan, ‘Sümeyye’yi gönderiyorum’ demişti oğluna. Bütün bu AKP medyası, 'Sümeyye Konya’da Başbakan'ın yanındaydı' diye yayın yaptı. Resim verdiler, o da yalan çıktı. Günlerden 17 Aralık, ben sabah 9 uçağıyla Trabzon’a gidecektim, uçak kalkmadı. İstanbul’dan aktarmalı olarak Trabzon’a geldim. Sabah dokuz uçağıyla kimle gittim biliyor musunuz? Sümeyye kızımızla beraber gittim. Şu Allah’ın lütfuna bak. Önde, çaprazımda oturuyordu. Beraber gittik Sümeyye kızımızla. Yani Başbakan diyordu ya telefonda; ‘Sümeyye’yi gönderiyorum’ diye, demek bir saat sonra Sümeyye göreve gidiyor.”
'KATAR’A KAÇACAK'
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ile oğlu Bilal Erdoğan arasında geçtiği iddia edilen ses kayıtlarını alandakilere anlatan Aydın, “Her şey bu tapelerde, Türkiye’nin geleceği de bu tapelerde. Niye başbakan aklını kaçırdı? Alını kaçırmasın da ne yapsın, suçüstü yakalanmış. Montaj olduğunu ispatlamak için bir hamle yapmıyor. Bu ülke bizim. Bu ülke Recep Tayyip Erdoğan’ın çiftliği değil. Göreceksiniz sabıka yiyecek, belki de sabıkaya gerek kalmayacak, bence Katar’a kaçacak. Göreceksiniz Katar’a kaçacak. Bu içinde bulunduğumuz yıl çok olaylara gebe. Türkiye’de sivil darbe oldu. Şu anda biz demokrasiyle yönetilmiyoruz” diye konuştu.
YÜKSEK SES GERGİNLİĞİ
Aydın’ın konuşması sırasında miting alanında kurulan kürsünün arka kısmındaki yoldan geçen AK Parti’ye ait seçim aracının üzerindeki hoparlörlerden yüksek sesli yayın yapılması nedeniyle alandaki bazı partiler dışarı çıkarak araç şoförüne tepki gösterdi. Yapılan uyarı sonrasında, aynı aracın miting alanının yanından yüksek sesli yayınla tekrar geçmesi üzerine alandaki vatandaşlar dışarı çıkarak araca saldırmak istedi, gerginlik yaşandı. Kısa süreli gerginlik parti yöneticileri ve polisin araya girmesiyle önlendi.

FT(TM/CK) (FOTOĞRAFLI)