Oktay ENSARİ/KAYSERİ, () - MHP Grup Başkanvekili ve Kayseri Milletvekili Yusuf Halaçoğlu, tarafsızlığını yitirdiği gerekçesiyle TRT'nin gelirlerinin 88’ini oluşturan vatandaştan zorunlu kesintilerin kaldırılması için TBMM'ye kanun teklifi verdi. Halaçoğlu, ''Tarafsız olması gereken, vatandaşlardan aldığı vergilerle ayakta duran TRT, açık bir şekilde iktidarın sözcülüğünü yapmaktadır. Muhalefet partilerinin faaliyetlerine iktidar partisine yer verildiği oranda yer vermemektediR" dedi.
Yusuf Halaçoğlu, TBMM'ye 3093 sayılı Türkiye Radyo Televizyon Kurumu Gelirleri Kanunu’nda Değişiklik Yapılmasına İlişkin Kanun Teklifi'nde, TRT'nin elektrik faturalarından aldığı pay ve bandrol bedelinin artık alınmamasını istedi. Böylece TRT'nin haksız rekabetinin ortadan kalkacağını belirten Halaçoğlu, teklifinin gerekçesinde şöyle dedi:
''Türkiye Radyo Televizyon Kurumu, 24/12/1963 tarih ve 359 sayılı Kanunla, Türkiye Cumhuriyeti'nin kamu yayıncılığı yapmakla görevli ve Kanun’un 1. maddesinde ifade edildiği üzere tarafsız bir kamu tüzel kişiliği olarak kurulmuş olan tek kuruluşudur.
Tarafsız bir kamu tüzel kişiliği olarak kurulmuş olan TRT kamu hizmeti vermeye çalışmaktadır ama maalesef bunu başaramamaktadır. Tarafsız olması gereken, vatandaşlardan aldığı vergilerle ayakta duran ülkemizin tek yayın kuruluşu olan TRT, açık bir şekilde iktidarın sözcülüğünü yapmaktadır. Muhalefet partilerinin faaliyetlerine iktidar partisine yer verildiği oranda yer verilmemekte, iktidarı eleştiren/eleştirecek hiçbir görüşe tahammül edilmemekte, hatta daha da ileri gidilerek canlı yayınlanmakta olan muhalefet parti liderlerinin konuşmaları yarıda kesilmekte ve halkın haber alma özgürlüğü engellenmektedir. TRT, 2003 yılından bu yana Bakanlar Kurulu kararı ile vatandaşlarımızın ödediği elektrik bedelleri üzerinden yüzde 2 pay  almaktadır. En büyük gelirini elektrik faturalarından aldığı payın oluşturduğu TRT, 2011 yılında 514 milyon lira, 2012 yılında ise gelirlerinin yüzde 48’ine denk gelen 662 milyon lirayı bu kalemden elde etmiştir. Kurumun bu dönemde bandrol ücretlerinden elde ettiği gelir ise 546 milyon lira ile gelirinin yüzde 40’ına denk gelmektedir. Başka bir ifade ile tarafsız bir kamu tüzel kişiliği olması gereken TRT’nin 2012 yılı gelirlerinin yüzde 88’ini vatandaşlardan zorunlu kesintiler yolu ile elde ettiği pay oluşturmaktadır. Hiçbir haklı gerekçeye dayanılmayarak elektrik bedellerinden alınan yüzde 2’lik TRT payı aldıkları hizmet de göz önüne alındığında hem vatandaşlarımızı mağdur etmekte, hem de diğer basın yayın kuruluşları ile haksız bir rekabet ortamı oluşturmaktadır. Bu Kanun teklifini, 3093 sayılı Kanun’da öngörülen TRT payı alınması ile ilgili hükümlerin kaldırılması ve tüketicilerin haksız yere ödedikleri bir yükten kurtarılması amacı ile hazırlanmıştır.''