Oktay ENSARİ/ KAYSERİ ()-MHP Kayseri Milletvekili ve Grup Başkan Vekili Yusuf Halaçoğlu, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'a, 'İsrail vatandaşlarının Türkiye'de ne kadar taşınmaz aldığını, bunların en fazla hangi ilde olduğunu ve bunlara bir yaptırım olup olmayacağını sordu.
MHP Kayseri Milletvekili Yusuf Halaçoğlu, TBMM Başkanlığı'na verdiği yazılı önergesini Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın yanıtlamasını istedi. Halaçoğlu önergede şöyle dedi:
"Yabancı uyruklu kişilere bir anlamda ülkemizin yüzde 10’unun satışına izin veren ve bu oranı iki katına kadar artırmak için de Bakanlar Kurulu’nu yetkilendiren 'Tapu Kanunu ve Kadastro Kanununda Değişiklik Yapılmasına İlişkin 6302 sayılı Kanun' 3 Mayıs 2012'de kabul edilmiş ve 18 Mayıs 2012'den itibaren Resmi Gazete'de yayınlanarak yürürlüğe girmiştir. Buna göre, adı geçen Kanun yürürlüğe girdiği tarihten önce İsrail vatandaşlarının ülkemizde sahip oldukları taşınmazların ve sınırlı ayni hakların oranı ve değeri iller bazında ne kadardır? 18 Mayıs 2012 tarihinden sonra İsrail vatandaşlarının ülkemizde satın aldıkları taşınmazların ve sınırlı ayni hakların oranı ve değeri iller bazında ne kadardır? Bugün itibari ile İsrail vatandaşlarının ülkemizde sahip oldukları toplam taşınmaz miktarı ve değeri ne kadardır?  Filistin’de yaşanmakta olan katliama rağmen İsrail vatandaşlarına toprak satışının sürdürülmesi halen düşünülmekte midir? İsrail vatandaşlarına satılmış bulunulan taşınmazlarla ilgili bir yaptırım düşünülmekte midir?. ''