Cafer ZENGİN/ KAYSERİ, ()- MHP Grup Başkanvekili ve Kayseri Milletvekili Yusuf Halaçoğlu, “Diyarbakır’da çocukları PKK tarafından kaçırılan aileler isteklerini belediye yerine Valiliğe sunmaları gerekirdi. Yani o bölgede yetkili HDP mi ve Valilik orada şeklen mi var?” diye sordu. Gezi eylemlerinin yıldönümünde polis müdahalesine de gönderme yapan Halaçoğlu, “Yolda oturma eylemi yapanlara şiddetli müdahale edenler yolu hendek kazarak kapatanlara adeta ses çıkarmıyorlar” dedi.
Diyarbakırlı ailelerin belediye önündeki eylemlerini sosyal paylaşım sitesi Facebook hesabından değerlendiren ve kendilerine yönelik yapılan bazı eleştirilere de yanıt veren MHP Grup Başkanvekili Yusuf Halaçoğlu, “Diyarbakır'da çocukları PKK tarafından kaçırılan ailelerin belediyeye gidip çocuklarının serbest bırakılması neden onlardan istediğini hiç düşündünüz mü? Normalde olması gereken Valiliğe gidip bu isteklerini sunmaları gerekirdi. Yani açıkçası artık bu bölgede tek yetkili HDP'dir demek mi istiyorlar? Valilik şeklen orada var mı demek? Sonuçta çocukların serbest bırakılması, yol kesmelerin sona erdirilmesi için HDP heyeti İmralı'ya bebek katilinin yanına gitti. Bizim başbakanımız da çocukların serbest bırakılması için PKK'ya süreç zarar görür diye ricada bulunuyor. Bütün bunların da herhalde suçlusu biz değiliz. Eleştirecekseniz bütün bunlara sebep olan iktidarı eleştirin” dedi.
LİCE'DE 3 ASKER YARALANDI
Diyarbakır Lice'de karakol inşaatını protesto eden PKK yanlılarının jandarmayı taşa tutup silah kullandıklarını, araçları yaktıklarını ve 3 askerin yaralandığını ifade eden Halaçoğlu, “Oradakilere doğru düzgün müdahale etmeyen hükümet Gezi parkı yıldönümü sebebiyle gösteri yapanlara aynı şekilde toleranslı davranmadı. Yani Güneydoğu'da meydana gelen olaylar Gezi'den daha mı az önemli. Yolda oturma eylemi yapanlara şiddetli müdahale edenler, yola hendek kazarak kapatanlara adeta ses çıkarmıyorlar. Buna siz müdahale etmelisiniz diyeceklere öncelikle söylüyorum. Biz TBMM'nde yeterince mücadele ettik. Şayet demokrasi söz konusuysa asıl bütün bu kararları aldıktan sonra hükümete hala destek veren herhalde biz değildik. Hükümet şimdi de Türkiye'deki huzur ortamının ve gelişmenin önleyicileri olarak büyük şehirlerde meydana gelen olaylara bağlamaya başladı. Toplumun huzursuzluğunun asıl sebebi hükümetin vurdumduymaz tutumu değil mi? Yurt dışından veya yurt içinden kim kanunsuz davranıyorsa hükümetin ayırt etmeden üstüne gitmesi gerekir. Ama maalesef bu konuda da hükümet sınıfta kalmıştır” dedi.

CZ(OE/AK) (FOTOĞRAFLI)