MHP Grup Başkan Vekili ve Kayseri Milletvekili Yusuf Halaçoğlu, TBMM’ye yazılı önerge verdiğini belirterek, "Başbakan’ın TBMM’ye verdiği mal varlığı belli. Ancak, İstanbul Üsküdar ve Ankara Keçiören’de oturduğu evler kimindir? Kira mıdır? Kiraysa vergileri ödenmiş midir? Başbakan, Emine hanımın taktığı pırlanta yüzükleri ve kızı Sümeyye’nin taktıklarını da mal varlığında göstermelidir’’ dedi.
MHP Grup Başkan Vekili Yusuf Halaçoğlu, MHP Kayseri İl Başkanlığında, İl Başkanı Mete Eke, MHP Kayseri Büyükşehir Belediye Başkan adayı Mustafa Özsoy ve partililerin de katılımıyla basın toplantısı düzenledi. Ülkede siyasi kuraklık bulunduğunu iddia eden Halaçoğlu, "Başbakan Türkiye’nin hukuk devleti olduğunu söyleyip, 3 yıl önce HSYK'yı oluşturdu. Şimdi o HSYK’yı terör örgütü gibi değerlendiriyor. Başbakan hep ama hep yanılıyor. Dün iyi dediğine, övdüğüne, bugün kötü diyor. Güvenlik güçlerini, savcı ve hakimleri dağıtıyor. Zaten, HSYK 1. Daire tayinleri yapar. Ama, 1. Daire değişti. Çoğunluk AKP’nin eline geçti. Usta ustalığını gösterdi. Kendine oğlu aracılığıyla gelebilecek tüm hukuk kapılarını tıkadı" dedi.
BOP EŞBAŞKANI DEĞİL Mİ?
HSYK'nın tamamen Adalet Bakanına bağlı, siyasi iktidarın kontrolündeki yargı haline geldiğini belirten Halaçoğlu, Anayasa'nın zaafa uğratıldığını söyledi. Başbakanın hükümete ABD, İsrail ve cemaatin komplo düzenlediğini söylediğini aktarak Halaçoğlu şunları söyledi:
"Yolsuzluklar ne olacak. Halk Bankasına değil, Genel Müdürüne operasyon yapıldı. Kara para ve uyuşturucu dahil kişilerin cebine giren 4.5 milyon doları kimse izah edemez. Halk Bankası Genel Müdürü bu paraya bağış diyor. Neden parayı bankaya yatırmıyorsun? Bankan güvenilmez ve emniyetsiz mi? Yok, kayıt dışı para bu. O nedenle TBMM’de söyledim, bakanlar ve olaya adı karışanlar çıksın Yüce Divana aklansın. Yoksa, onlara AK Parti değil, AKP derim. Başbakan yön çarpıtıyor. Bu başbakan Amerika’nın BOP projesinin eşbaşkanı değil midir? Amerika’nın dış politikasında onu desteklememiş midir? Neden Amerika ona kumpas kursun, bunu da açıklasın.’’
BAŞBAKAN HAŞHAŞİLERİ BESLEMEKTE
Bir tarihçi olarak Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın 'Haşhaşiler' sözlerinin de yanlış kullandığına dikkat çeken MHP Grup Başkan vekili Yusuf Halaçoğlu, "Başbakan, 12 yıllık cemaati kendisine rakip gördü. Cemaatin Haşhaşilerle benzerliği olamaz. Haşhaşiler Şii kökenlidir. Bugünkü İran’la da ilgileri yoktur. Haşhaş Arapçada ot anlamındadır. Uyuşturucuyla ilgisi yoktur. İran’da, Suriye’de suni devlet adamlarına bıçakla saldırı yaparlar. Sonra linç edilerek öldürülmeyi bekler, cennete gideceklerini sanırlar. Başbakan Haşhaşileri beslemektedir. Van’daki El Kaide operasyonunda gördünüz. Bu El Kaidiciler Allahü ekber diyerek boğaz kesenlerdir" diyerek, sözlerine şöyle devam etti:
TÜRKİYE'Yİ UÇURUMA SÜRÜKLÜYOR
"Siz, Suriye’de kardeşi kardeşe kırdırıyorsunuz. İnsanları kesip, ciğerini çıkarıp yiyenleri destekliyorsunuz. Başbakan ortalığı geriyor. Türkiye’yi uçuruma sürüklüyor. Faiz lobini 11 yıldır başbakan olarak niye önleyemedin? Namaz bize farzdır. Kelimeyi şahadet getiren herkes müslümandır. Farz olan şeyleri yerine getirmeyenler bu günahın bedelini kendisi öder. Sadece namaz kılmak, Müslüman olmak değildir. Gösteriş için, medyayı peşine takıp, namaz kılınmaz. Şirk ve kibir koşulmaz. Ak Partili bir milletvekilinin Başbakana yaranacağım diye söylediği sözlere bakın. Haşa, bunların Müslümanlığı budur. ’Başbakan’ın TBMM’ye verdiği mal varlığı belli. Ancak, İstanbul Üsküdar ve Ankara Keçiören’de oturduğu evler kimindir? kira mıdır? Kendisinin midir? Kiraysa vergileri ödenmiş midir? Başbakan Emine hanımın taktığı pırlanta yüzükleri ve kızı Sümeyye’nin taktıklarını da mal varlığında göstermelidir."
GÜNEYDOĞU'DA PARALEL DEVLET OLUŞTURULUYOR
Yusuf Halaçoğlu konuşmasında, Türkiye’de asıl paralel devletin Güneydoğu’da oluşturulduğunu, Abdullah Öcalan’ında bunu desteklediğini, Başbakanın bu duruma, PKK, KCK’lı tutuklulara siyaset yolu açma peşinde olduğuna değinerek, "Milletvekilimiz Engin Alan rehindir. Anayasa değişikliğiyle yargılama olsun, Öcalan’da hapisten çıksın isteniyor. Takası ne biz, ne sayın Alan kabul etmiyoruz" diye konuştu.

OE, DÖ(OE/AAA)(FOTOĞRAFLI)