Bahar DEMİREL- Fırat KESKİNKILIÇ/ANKARA, () -  MHP Grup Başkanvekili ve Kayseri Milletvekili Yusuf Halaçoğlu, Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde gerçekleştirilen 62'nci Hükümet Programı görüşmelerinde MHP grubu adına konuştu. Programı eleştiren Halaçoğlu, "62'nci Hükümet Programında ileri demokrasi sloganı geniş yer tutmaktadır. AKP'nin ileri demokrasisi herhalde tek adam rejimi, yargının siyasallaştırılması ve yürütmenin emrine verilmesi, yayın ve basın organlarının ve mensuplarının siyasi organın baskısına maruz kalması, güvenlik güçlerinin görevlerinin illegal örgütlere devredilmesi, anayasa ve kanunların çiğnenmesi ve ben yaptım oldu, mantığıdır" dedi.
TBMM'de 62'nci Hükümet Programı görüşmelerinde MHP grubu adına konuşan Yusuf Halaçoğlu, 62'nci Hükümet Programının 61'inci Hükümet Programı ile örtüştüğünü söyleyerek hükümet programına eleştiriler getirdi. Halaçoğlu şöyle konuştu:
"MHP olarak en büyük dileğimiz, hükümetin Türkiye yararına güzel işler yapması ve başarılı olmasıdır. Bir hükümetin adil ve hakkaniyetli bir yönetim sergileyip sergileyememesi ileriyi görüp yanlışa düşmemesiyle doğru orantılıdır. Bugün olduğu gibi yapılan yanlışları düzeltmek için hukuk dışı uygulamalara başvurmak düzeltme yerine yeni yanlışları beraberinde getirmektedir. Program çerçevesinde başaramadıkları veya hatalı oldukları veya düzeltmeyi planladıkları bir ayrıntıya yer verilmemiştir. 62'nci Hükümet Programında ileri demokrasi sloganı geniş yer tutmaktadır. AKP'nin ileri demokrasisi herhalde tek adam rejimi, yargının siyasallaştırılması ve yürütmenin emrine verilmesi, yayın ve basın organlarının ve mensuplarının siyasi organın baskısına maruz kalması, güvenlik güçlerinin görevlerinin illegal örgütlere devredilmesi, anayasa ve kanunların çiğnenmesi ve ben yaptım oldu, mantığıdır."
"HER SORUN AYRIŞTIRMA ARACI OLARAK KULLANILMIŞTIR"
Çözüm sürecini eleştiren Yusuf Halaçoğlu sözlerini şöyle sürdürdü:
"Adına çözüm süreci denen ancak esası İmralı süreci, toplumsal kutuplaşma ve ayrışma süreci olarak etnik temelli açılım da ileri demokrasi başlığı altında yer almaktadır. Türkiye'de AKP iktidarı ile birlikte her sorun açılım adı altında kutuplaştırma ve ayrıştırma aracı olarak kullanılmıştır. Bugün tartıştığımız etnik temelli açılım süreci ile ülkemizde hiçbir ortak değeri bulunmayan kalabalıklar oluşturmanın nihai noktasına gelinmesi hedeflenmektedir. AKP'nin demokrasiden anladığı, PKK'ya teslimiyettir. AKP'nin demokrasi ve özgürlük anlayışı, teröristlerin hain niyetleri ile birebir örtüşmektedir. Süreç bu hali ile bir beka sorunudur. Süreç terör ile mücadele konusunda başarısızlığını itiraf eden hükümetin önce terörle müzakere sonra terörle mütareke ettiği bir dönemdir."