İbrahim MAŞE/MERSİN, () - MHP MYK üyesi Doç. Dr. Ruhi Ersoy, 10 Ağustos'ta yapılacak Cumhurbaşkanlığı seçiminin 'Başkanlık sistemi' diye okunduğunu belirterek, "Eğer sayın Başbakan aday olur ve Cumhurbaşkanı seçilirse, akabinde yapılacak yasal değişiklikler ve referandumlarla beraber partili Cumhurbaşkanlığı ve başkanlık sistemi kaçınılmaz hale gelir" dedi.
Cumhurbaşkanlığı seçimleri ile ilgili bir sunum gerçekleştirmek üzere Mersin'e gelen Ruhi Ersoy, Mersin Gazeteciler Cemiyeti'nde düzenlenen toplantıda gazetecilerle bir araya geldi. Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın Cumhurbaşkanı seçilmesi durumunda başkanlık sisteminin kaçınılmaz olacağını belirten Ersoy, şunları söyledi:
"Başkanlık sistemi' diye okunan, 'Cumhurbaşkanlığı' diye yazılan bu sistem, eğer sayın Başbakan aday olur ve Cumhurbaşkanı seçilirse, akabinde yapılacak yasal değişiklikler ve referandumlarla beraber partili Cumhurbaşkanlığı ve başkanlık sistemi kaçınılmaz hale gelir. Bu sistemin kaçınılmaz hale gelmesi ne anlama geliyor? Demokratik Cumhuriyet Özerk Kürdistan. 'Kürdistan'ı tanıyoruz' anlamına geliyor. 'Kürdistan'ı tanıyoruz' anlamı kardeşliği beraberinde getirir mi sorusuna bakıyoruz. Bir yerde eğer silahlı bir örgüt kan üzerinden bir otorite oluşturuyorsa, o örgüte yaşam alanı verdiğinizde kendisi dışındakilerin yaşam alanı bitiyor."
Prof. Dr. Ekmeleddin İhsanoğlu'nun daha hiçbir kampanya ve propaganda çalışmasına girmediği halde bazı kesimlerin 'Acaba Tayyip Bey Cumhurbaşkanlığı adaylığından çekilir mi, acaba bu süreçte Tayyip Bey kaybedebilir mi?' gibi soruları sormaya başladığını belirterek, "Bu isim sahaya inerek ekranlar karşısında düşüncelerini ifade etmeye başladığında ne olacak acaba?" dedi.

FOTOĞRAFLI