Mahir ALAN/ADIYAMAN, () - MHP Kahramanmaraş Milletvekili Mesut Dedeoğlu, Türkiye sınırlarının yol gecen hanı olduğunu söyledi. İçeriye istenildiği gibi kaçak yollardan ajanlarını gönderdiğini ileri süren Dedeoğlu, “Bir ülkenin sınırları o ülkenin namusudur. Bu hükümet zamanında bizim Güney sınırlarımızda hepsi sonuna kadar kapımız açık isteyen istediği gibi giriyor” dedi.
Pazar günü Adıyaman ve ilçelerinde temaslarda bulunan MHP Kahramanmaraş Milletvekili Mesut Dedeoğlu, gündeme ilişkin soruları yanıtladı. Türkiye’nin güney sınırının delik deşik olduğunu belirten Dedeoğlu, "Bu Türkiye’nin yönetimin bir acizliğidir. Bizim sınır kapılarımız yol gecen hanı oldu bu hükümet zamanında bir sınırımıza sahip çıkamıyor bu hükümet yazıklar olsun diyorum” dedi.
Gazetecilerin 25 Mart’ta çok ciddi kasetlerin ortaya çıkacağına dair iddiaların olduğu sorusu üzerine Mesut Dedeoğlu, "Biz de bu duyumları alıyoruz. Herkes gibi vatandaş gibi biz de bekliyoruz. Ne olacak diye her gün bir tepeler çıkıyor. Hiç birini yalanlamıyor. Bakın burası çok önemli hiç birini yalanlamıyor" diye konuştu.
Son günlerde medyada yer alan Abdullah Öcalan’ın serbest bırakılacağı sorularına is, böyle bir şeye inanmak istemediğini ifade eden Dedeoğlu, "Bu bir kendi vatandaşını ülkesindeki insanları bir birine katleden bir canidir. Bunun cezasını çekmesi gerekirken üzülerek ifade ediyorum bu hükümete yakışmayan bir şeydir" dedi.

MA(HK/ESM) (FOTOĞRAFLI)