Ufuk AKTUĞ/İSKENDERUN(Hatay), () - MHP Hatay Milletvekili Adnan Şefik Çirkin, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun Cumhurbaşkanı 'çatı adayı' olarak MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'ye ilettiği Prof. Dr.Ekmeleddin İhsanoğlu'nun önermesini değerlendirdi. Çirkin, "Çatı bu değildir" dedi.
Partisinin İskenderun İlçe Teşkilatı'nı ziyaret eden Milletvekili Adnan Şefik Çirkin, ilk olarak Musul'da ki Türk Konsolosluğu'nun işgali ve Türk TIR şoförlerinin rehin alınmasıyla ilgili değerlendirmelerde bulundu. Çirken, "Başbakan Recep Tayip Erdoğan ve Ahmet Davutoğlu'nun dış politikadaki beceriksizliği, başarısızlığı aynı zamanda istikrarsızlığından mütevellit son olarak da Musul Başkonsolosluğu ve rehin alınan 80 TIR şoförü vatandaşımızın sorunuyla Türkiye bir anda yüz yüze kalmıştır. Hani Milli İstihbarat Teşkilatı. Şimdi MİT'de milli istihbaratı alıp kendi şahsi siyasi propagandalarınızın operasyonel durumu haline getirirseniz başımıza gelecek budur" diye konuştu.
BAŞBAKANI ÇATI KORKUTUYOR
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun Cumhurbaşkanı 'çatı adayı' olarak MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'ye ilettiği Prof. Dr.Ekmeleddin İhsanoğlu'nun önermesini de değerlendiren Çirkin sözlerine şöyle devam etti;
"Cumhurbaşkanlığı seçiminde CHP ile MHP'nin sadece anlaşması yeterli değildir. İçerisinde Büyük Birlik Partisi'nin, Sadet Partisi'nin, çeşitli sivil toplum kuruluşlarının olduğu bir çatı olur. Yoksa iki siyasi partinin anlaşması olur. Çatı bu değildir. Çatı, çok daha geniş bir yapıdır. Başka siyasi partilerin sivil toplum kuruluşlarının da içinde bulunduğu görüşmelerinde devam ettiği bir çalışmadır. Zaten Recep Tayyip Erdoğan'ın da en büyük korkusu budur. CHP'den gelen bir isim çatının diğer partilerinden Sadet Partisi'nin de teklifi olabilir. Büyük Birlik Partisi'nin de teklifi olabilir. Ama neticesinde her kim olursa olsun MHP'nin vereceği cevap önemli değildir. MHP'den evvel bu çatının diğer ayaklarındakilerin fikri önemlidir."

FOTOĞRAFLI