MHP Genel Başkan Yardımcısı ve Denizli Milletvekili Emin Haluk Ayhan, CHP ve MHP'nin uzlaşmasıyla Ekmeleddin İhsanoğlu'nun Cumhurbaşkanlığı'na aday gösterildiğini belirtti. Ayhan, "Şu anda bizim değil, iktidarın adayı yok. O yüzden de konuşmaya hakları yok. Bu konuda Başbakan'ın görüş bildirmesi zuldür" dedi.
MHP Genel Başkan Yardımcısı ve Denizli Milletvekili Emin Haluk Ayhan, kentte gazetecilerle bir araya geldi. Gazeteciler Cemiyeti'nde basın toplantısı düzenleyen Ayhan, gündeme ilişkin değerlendirmeler yaptı.
IRAK'TA ZAFİYET VAR
Irak'taki gelişmelerin içinden çıkılmaz hale geldiğini ve Türkmenlerin perişan halde olduğunu belirten Ayhan, "Kerkük'e baktığınız zaman Türkmenler perişan haldedir. Bölgede olaylarda Türkiye'nin hiçbir yerde başarılı olduğunu söylemek mümkün değildir. Suriye'de dış politikamız çok kötüdür. Irak'ta da aynı şekilde hareket ediliyor. Uygulanan dış politikaların bir insicamı olduğunu söylemek mümkün değildir. Musul'da meydana gelen olayda büyük sıkıntı var. Oradaki konsolosluk binası Türkiye Cumhuriyeti'nin topraklarıdır. Orada güvenliği Irak'ın merkezi hükümetinin sağlaması gerektiğini ifade etmek çok yanlıştır. Çünkü oradaki hükümet daha kendisini koruyamıyor. Vatandaşlarımız bir an önce kurtarılmalıdır. Bizim susmamızla tereyağından kıl çeker gibi işlerin nasıl hallolacağını görmeye çalışıyoruz. Devletimiz, devlet olduğunu göstermelidir. Burada büyük bir zafiyet var. Gerekli istihbaratı bile toplayamamışlar" dedi.
Cumhurbaşkanlığı adaylığı için de açıklama yapan Ayhan, iki partinin uzlaşmasıyla Ekmeleddin İhsanoğlu'nun Cumhurbaşkanlığı'na aday gösterildiğini belirterek, "Ekmel bey çok değerli bir şahsiyettir. İhsanoğlu açıklanmadan önce muhalefetin aday bulamayacağını söylüyorlardı. Ancak şu anda bizim değil iktidarın adayı yok. O yüzden de konuşmaya hakları yok. Bu konuda Başbakan'ın görüş bildirmesi zuldür. Ortada adayları yok. AK Parti adayını Mayıs ayında açıklayacaktı. Daha sonra 15 Haziran dediler. Şimdi bu ayın sonu diyorlar. AK Partili yetkililer, İhsanoğlu hakkında kötü bir şey söyleyemiyor. Sadece çatı aday diyorlar. Biz cumhurbaşkanını seçerken de önemli olan yüzde 50'yi geçmektir. Yüzde 50 ile seçilecek ancak biz daha fazla destek ile seçilmesini istiyoruz. Yüzde 70 belki de yüzde 80'nin üzerinde uzlaştığı bir cumhurbaşkanı seçsek bu ülke daha mutlu olmaz mı?" diye konuştu.

FOTOĞRAFLI