Fırat KESKİNKILIÇ / ANKARA, () - MHP'li Emin Haluk Ayhan, AK Parti'nin Cumhurbaşkanı adayı Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın TBMM'yi ve Anayasayı yok saydığını söyledi.
MHP Genel Başkan Yardımcısı Emin Haluk Ayhan, TBMM'de basın toplantısı düzenledi. Cumhurbaşkanı adayı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ı eleştiren Ayhan şunları söyledi:
"Erdoğan İstanbul'da düzenlediği toplantıda vizyon belgesini kamuoyuna açıkladı. AKP'nin gerçek vizyonu hukuk ve yargıyı ayak bağı olarak gören, demokrasiyi ara istasyonlarda inilip, binilen bir araç olarak düşünen, eşitlik ve adalet değil, ayrımcılık ve kutuplaşmayı esas alan, bölücülere kucak açan 3Y vizyonudur. Bu da yalan, yolsuzluk ve yıkımdır. Erdoğan, TBMM'yi ve Anayasayı yok saydı. Köşke tarzını yansıtacağını söyleyen AKP'nin Cumhurbaşkanı adayı, milletin aziz değerlerine bir darbe daha vurmaya hazırlanıyor. Milletin gözünde ebedi bir saygınlığı ve müstesna bir yeri olan Çankaya Köşkü'nü yalanın, popülizmin, din istismarının merkezi haline getirmeyi hedefliyor."
FOTOĞRAFLI