MHP, Denizli'nin iki yeni ilçesindeki belediye başkan adaylarını tanıttı. MHP’nin Pamukkale İlçesi adayının Ümit Bahtiyar, Merkezefendi İlçesi adayının Nihat Yeniyol olduğu açıklanırken, toplantıda konuşan MHP Genel Başkan Yardımcısı Emin Haluk Ayhan, Ak Parti iktidarını eleştirdi. Ayhan, “AKP, kendi geleceğinden korkmaya başlamıştır” dedi.
MHP’nin Denizli’deki aday tanıtım toplantısı, Halk Eğitim Merkezi Konferans Salonu’nda yapıldı. Toplantıya, MHP Genel Başkan Yardımcısı ve Denizli Milletvekili Emin Haluk Ayhan, MHP Denizli İl Başkanı Mehmet Fevzi Yeniçeri, Denizli Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Ali İpek, ilçe başkanları ve partililer katıldı. Toplantıda, Denizli’nin büyükşehir olmasıyla oluşan Pamukkale ve Merkezefendi ilçelerinin belediye başkan adayları da açıklandı. MHP’nin Pamukkale belediye başkan adayı avukat Ümit Bahtiyar olurken, Merkez Efendi adayının ise Servergazi Beldesi’nin eski Belediye Başkanı Nihat Yeniyol olduğu açıklandı.
'SİZLERDEN KAHRAMANLIK İSTİYORUM'
MHP Denizli İl Başkanı Mehmet Fevzi Yeniçeri, seçimlere birbirinden iddialı 20 adayla girdiklerini belirtip, “Bu ilçelerin tamamında iddialıyız. AKP’nin 10 yıldır yoksullaştırdığı Denizli’yi kucaklayacağız. Sizlerden bir büyük kahramanlık istiyorum. Haydi bir büyük kahramanlık gösterelim, bu vatanı bize yurt yapanlar için, evliyanın duaları için, bizi biz yapan değerlerimiz için, yarın evlatlarımızın yüzüne şerefle bakabilmemiz için AKP’ye bir büyük ders verelim” diye konuştu.
'AKP KARAR ALMA YETENEĞİNİ KAYBETTİ'
MHP Genel Başkan Yardımcısı Emin Haluk Ayhan da Ak Parti iktidarını sert sözlerle eleştirdi. Ak Parti’nin karar alma yetisini kaybettiğini belirten Ayhan, “AKP eşi görülmedik bir şekilde, simge olarak para sayma makinesi ve ayakkabı kutuları ile sembolleşmiş, yolsuzluk batağının içine gömülmüş vaziyette çırpınmaya başlamıştır. Çırpındıkça ekonomi ve millet zarar görmekte, yandaşlar ise paniklemektedir. AKP, olayı yolsuzluktan yargıya doğru yönlendirmeye çalışmaktadır. Bu tür yolsuzluk olaylarıyla daha fazla gündeme gelmek istememektedir. Başbakan'ın şikayet ettiği yargı AKP’nin oluşturduğu yargıdır. Başbakan’ın deyimi ile Yeni Türkiye’nin yargısıdır. AKP, kendi eliyle kurduğu bu yargıdan bizzat kendisi vazgeçmeye çalışmaktadır. AKP kendi oluşturduğu emniyet kadrolarını da tasfiyeye yönelmiştir. Çünkü sıranın kendine geldiğini anlamıştır. AKP, kendi oluşturduğu mekanizmaların kendisine kumpas kurduğunu iddia edecek hale gelmiştir” dedi.
'AKP KENDİ GELECEĞİNDEN KORKMAKTADIR'
Başbakan'ın kendi atadığı emniyet müdürünü kendi uçağı ile adrese teslim götürmeye çalıştığını vurgulayan Ayhan, “AKP, kendi geleceğinden korkmaya başlamıştır. Böyle bir yolsuzluk olayının şeref payesiymiş gibi değerlendirilmesi yüzsüzlüğün ulaşabileceği en yüksek mertebedir. AKP yandaşları bakanlar, bakanlıklarından ayrılırken Başbakan'a niye ihanet ediyorsun diyebilmekte, hiçbir şekilde yolsuzluktan bahsedememektedirler. AKP artık karar alma yeteneğini kaybetmiştir. Ülke açısından AKP ciddi bir risk teşkil etmektedir. AKP’nin bundan böyle Türk milletinin lehine karar alması da mümkün değildir” diye konuştu.
Konuşmaların ardından MHP’nin Denizli büyükşehir ve 15 ilçe için açıkladığı adaylar tanıtıldı. MHP’nin Beyağaç, Acıpayam, Çivril ve Bekilli adayları ise önümüzdeki günlerde açıklanacak.