Mehmet YİRUN/ÇORLU (Tekirdağ), () - MHP İstanbul Milletvekili Engin Alan, yanlış yoldan doğru yola varılmayacağını belirterek, “Siz elinde silah tutan ve silahı tehdit maksadıyla doğrultan insanla aynı masaya oturursanız, silah alnınıza dayalı durur” dedi.
MHP İstanbul Milletvekili Engin Alan, Tekirdağ’ın Çorlu İlçe’sinde partisinin ilçe teşkilatı tarafından verilen iftara katıldı. İftar öncesinde ilçe başkanlığında basın mensuplarına açıklama yapan Alan, iktidarın çözüm sürecini eleştirerek, şunları söyledi:
"Arkadaşlar yanlış yoldan doğru adrese varılmaz. Siz elinde silah tutan ve silahı size tehdit maksadıyla doğrultan insanla masaya oturursanız, istediğini alana kadar silah alnınıza dayalı durur. Bu masumane bir iş değil. Çorlu’nun, Tekirdağ’ın kaç şehidi var? Biz memleketi sokakta mı bulduk ki kime ne verelim. Ben yine şunu söylüyorum asker olarak yıllarını bu mücadeleye vermiş biri olarak, ben milletimin aklına ve sağduyusuna inanmak istiyorum. Bu aziz milletimin bu olanı biteni göreceğine inanmak istiyorum. Belli bir zaman sonra geç olabilir. Özellikle bizden sonra kuşağa, evlatlarımıza, torunlarımıza nasıl bir ülke bırakacağımızın herkes hesabını yapması gerekir."
Engin Alan, bir düğün salonunda verilen iftara katıldıktan sonra Çorlu’dan ayrıldı.
 
FOTOĞRAFLI