Mehmet DEMİR/GÖLBAŞI (Ankara), () - ANAYASA Mahkemesi'nin Balyoz Davası'na ilişkin ihlal kararının ardından Sincan Cezaevi'nden dün akşam tahliye edilen MHP Milletvekili Emekli Korgeneral Engin Alan, Gölbaşı'nda bulunan villasında ziyaretçilerini kabul ediyor. Alan yaptığı açıklamada, "Ben yemin etmem diye bir şey söylemedim. Bu, millete saygısızlık olur. Beni oraya seçen insanlar var. Bugün genel başkanımızla görüşeyim. Bir mani olmazsa salı günü ilk grup toplantısına katılacağım. Bugün yemin konuşulur, kararlaştırırız. Gereği neyse yaparız" dedi. Alan daha sonra Genel Başkan Devlet Bahçeli ile görüşmek üzere Balgat'taki MHP Genel Merkezi'ne gitti.
Cezaevinden çıktıktan sonra 9'uncu Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel ve TBMM Başkanı Cemil Çiçek ile birlikte birçok siyasinin kendisini arayıp 'geçmiş olsun' dileklerini ilettiğini belirten Engin Alan, Ankara'nın Gölbaşı ilçesinde Konya yolu üzerinde bulunan bir sitedeki 2 katlı villasında misafirlerini ağırlıyor. Gün içerisinde akrabalarını ve dostlarını kabul eden Alan, MHP Genel Başkan Yardımcısı Ruhsar Demirel'i de ağırladı. Ruhsar Demirel'i, Engin Alan'ın eşi Nevin Alan karşıladı. Yarım saatlik bir görüşmenin ardından Demirel, Alan'ın evinden ayrıldı. Evinin bahçesinde kurban kestiği de belirtilen Alan, muhalefetin Cumhurbaşkanı adayı Ekmeleddin İhsanoğlu ile ilgili değerlendirmesinin sorulması üzerine, "Dün bir bugün iki, Bir değerlendirme yapmak benim için uygun olmaz" dedi. Alan'ı 107uncu Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer'in de arayıp, 'geçmiş olsun' dileklerini ilettiği kaydedildi.
'ANAMDAN MİLLETVEKİLİ DOĞMADIM'
Engin Alan, 'yemin edecek misiniz?' sorusu üzerine, kendisinin yemin etmeyeceğine ilişkin bir şey söylemediğin belirtti. Alan şöyle konuştu:
"Ben şunu söyledim, bir yanlış anlama varsa düzeltelim. Dedim ki zamanlaması bana ait. Ben yemin etmem diye bir şey söylemedim. Bu, millete saygısızlık olur. Beni oraya seçen insanlar var. Onlara saygısızlık olur. Bugün genel başkanımızla görüşeyim. Bir mani olmazsa salı günü ilk grup toplantısına katılacağım. Bugün yemin konuşulur, kararlaştırırız. Gereği neyse yaparız. Ben anamdan milletvekili doğmadım. Ben bu memleketin evladıyım. Ama beni seçen insanlar var, beni buruya gönderenler var. Burası yerine hapishaneye gittik, o ayrı dava. Şimdi yarından sonra görevimizi Allah nasip ederse yapmak için elimizden gelen gayreti göstereceğiz."
Bundan sonra atacağı adımlarla ilgili bir soru üzerine ise Engin Alan, "Allah kerim. Orası benim için bir görevdi. Ben görevi bitirdim diyorum. Şimdi yeni bir görev başlıyor. Ülkeye hizmet yolunda yeni bir görev başlıyor. Parlamentomuzun çatısı altında memleketime, milletime, devletime faydalı olabilmek için gayret göstereceğim" dedi.
Alan, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın kendisi için yaptığı "Çanakkale'de anma törenlerine gidiyoruz, bu beyefendi ayağa kalkmıyor. Gereği yapıldı, bedelini ödedi" açıklamasının hatırlatılması üzerine şöyle dedi:
"Kayıkçı kavgası benim karakterime uygun değil. Şimdi dönüp de 10 sene evvel ne oldu, ne bitti, nasıl gittim? Ben nasıl olduğunu biliyorum. Bilenler da var. Tekrardan bozuk plak gibi oralara dönersek önümüzü göremeyiz."
Engin Alan daha sonra, Genel Başkan Devlet Bahçeli ile görüşmek üzere Balgat'taki MHP Genel Merkezi'ne gitti.

FOTOĞRAFLI