İSTANBUL Esenyurt'ta MHP seçim bürosuna yapılan silahlı saldırıda ölen basın danışmanı Cengiz Akyıldız için Zonguldak, Karabük ve Kastamonu'da gıyabi cenaze namazları kılındı.
Zonguldak'ta Acılık Camii'nde ikindi namazından sonra kılınan gıyabi cenaze namazına yaklaşık 150 kişi katıldı. Namazın ardından açıklama yapan Zonguldak Ülkü Ocakları İl Başkanı Özgür Kurt, "Şehitler kervanında bir ağabeyimizi daha yolcu ettik. Milliyetçi, ülkücü hareket oyuna çekilerek sokaklara çekilmek istenmektedir. Biz bu oyuna gelmeyeceğiz. Yasımız büyük. Bunun için gıyabi cenaze namazı kıldık, dualar ettik, son görevimizi yaptık" dedi.
Karabük'te Ulu Camii'nde ikindi namazının ardından kılınan gıyabi cenaze namazına da yaklaşık 150 kişi katıldı. Karabük Belediye Başkanı MHP'li Rafet Vergili'nin de yer aldığı namazın ardından kalabalık dağıldı.
Kastamonu'da Nasrullah Camii'ndeki gıyabi cenaze namazına da katılım yoğun oldu. Kastamonu Belediye Başkan Vekili MHP'li Muzaffer Berber de namazda saf tuttu. Gıyabi cenaze namazını kıldıran imam Mehmet Besli, dua ederken yaptığı konuşmada, "Cenaze namazını kıldığımız kardeşimiz vatanını canından çok seven kardeşimizin mevlamızın huzuruna şehitlik mertebesiyle gittiği günde biz de dualarımızı eksik etmemek adına toplandık. Dün PKK'lıların provokatör saldırısıyla kalbinden kurşun yemiş basın mensubu kardeşimiz Yusufelili lakaplı Cengiz Akyıldız'dır" dedi. Kalabalık, daha sonra dağıldı.

DS,BD,ÖT(EE/SS) (FOTOĞRAFLI)