Durmuş SEVİNDİK/ ZONGULDAK, () - TBMM Başkanvekili, MHP İstanbul Milletvekili Meral Akşener, Başbakan Erdoğan'ın 17 Aralık operasyonundan sonra oylarının düştüğünü görünce hırçınlaştığını, Türkiye'yi diliyle dilim dilim böldüğünü söyledi. Akşener, "Tutturdu bir paralel. İnsana sormazlar mı kardeşim 11 yıldır uyudun mu? Sen bostan korkuluğu musun?" dedi.
Seçim çalışmaları kapsamında önce Zonguldak'ın Alaplı İlçesi'nde partisinin seçim bürosunu ziyaret eden Akşener, konuşmasında Başbakan Erdoğan'ı eleştirdi. Akşener, Başbakan Erdoğan'ın 17 Aralık rüşvet ve yolsuzluk soruşturmasından sonra Türkiye'yi diliyle dilim dilim böldüğünü söyledi.
'TUTTURDU BİR PARALEL'
Ardından Ereğli İlçesi'ne geçerek Pazar Yeri'nde toplanan kalabalığa hitap eden Akşener, yine Başbakan Erdoğan'ın 17 Aralık'tan sonraki tutumunu eleştirdi. Akşener, şöyle dedi:
"Tutturdu bir paralel. İnsana sormazlar mı kardeşim 11 yıldır uyudun mu? Sen bostan korkuluğu musun? 11 yıldır bu ülkeyi yönetiyorsun. Türkiye'de paralel yapı varmış. Türkiye'de terör örgütü varmış. Bir tarafta bir grubu terör örgütü olarak nitelerken asıl terör örgütü ile sarmaş dolaşsın. Hani Apo ile görüşme yapmak şerefsizlikti? Hani Apo ile görüşme yapan şerefsizdi? Ne diyeceğiz biz şimdi sana? Bir tarafta Abdullah Öcalan'ın, 'Anlaştık biz, 10 bin kadro istiyorum büyük şehirlerden' diyen ses kayıtları. 10 bin kadro Kandil'deki 10 bin kişiye tekabül ediyor. Yarın bu 10 bin kadro için ne diyeceğini bu millet merakla bekliyor."
CUMHURBAŞKANI ADAYLIĞI
Daha sonra Zonguldak'a geçerek partisinin il başkanlığında gazetecilerin sorularını cevaplandıran Akşener, Twitter'a erişim yasağıyla ilgili, "Ben daha önce Başbakan Twitter, Facebook'u kapatacağına ağzını kapatsın demiştim. Ama yapamıyor" dedi. Akşener, CHP ve partisi tarafından Cumhurbaşkanı adayı gösterileceğine yönelik haberlerle ilgili ise "Ben gazetelerde okudum. Zannediyorum Sayın Kılıçdaroğlu da genel başkanımız da ben de dahil olmak üzere hepimiz gazetelerden okuduk. Bilgim ve fikrim söz konusu değil. Böyle bir şey söz konusu değil. Çünkü bütün partiler 30 Mart'a odaklanmış durumda" dedi.
'NEFES ALIP BESMELE ÇEKERSE PERDE ARALANIR'
Suriye uçağının düşürülmesiyle ilgili soruya ise Akşener, şöyle cevap verdi:
"Çok takip edemedim. Ancak hepimizi endişeye sevk eden hadiseler. Ama bundan daha önemlisi Abdullah Öcalan ile Sayın Başbakanın 10 bin kadro konusunda anlaştığına ilişkin iddia var. Bu iddia çok vahim. 15 il ile ilgili özerklik konusu var. Bütün dert 30 Mart'ta alınacak oylarla Cumhurbaşkanlığına aday olabilmek. Türkiye'yi parça parça, dilim dilim birbirinin karşısına diken bir tavır gidiyor. Bunun çok yanlış olduğunu görüyorum. Suriye konusundan daha vahim bunlar var. Sayın Başbakan, oylarının düştüğünü gördüğü için bu kadar hırçınlaştı. Ben etrafındakilerin sevk etmesiyle derin nefes alıp, besmele çekerse gözünün önündeki perdede bir aralanma olabilir diye düşünüyor. Çünkü Türkiye korku filmi seyreder halde. Başbakanın eliyle bu halde."
Akşener, daha sonra partililer ile birlikte kentin en işlek caddesi Gazipaşa'da, 'Ne mutlu Türküm diyene' sloganlarıyla yürüdü. Akşener, yürüyüşün ardından seçim çalışmaları için Kilimli Beldesi'ne geçti.  

DS(EE/BT) (FOTOĞRAFLI)