MERSİN'de MHP'nin Yenişehir İlçe Belediye Başkan Adayı Dr. Can Müftüoğlu, Vali Hasan Basri Güzeloğlu'nun talimatıyla muhalefet partilerinin adaylarının resmi kurumlara ziyaretinin engellendiğini, AK Parti adaylarına ise bir kısıtlama yapılmadığını iddia etti.
Dr. Can Müftüoğlu yaptığı yazılı açıklamada, Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Kadir Çiftepala'dan ziyaret için randevu aldıklarını, kuruma gittiklerinde ise Vali Güzeloğlu'nun talimatıyla geri çevrildiklerini ileri sürdü. Müftüoğlu, "AK Parti adayları tüm resmi kurumlarda istediği gibi siyasi propaganda yaparken, muhalefet partilerine getirilen yasağı halkın takdirine bırakıyoruz. İktidarın şeffaflık söylemleri hiç inandırıcı değil" dedi.
AK Parti Mersin Büyükşehir Adayı Mustafa Sever'in seçim çalışmaları kapsamında resmi kurum yetkilileri ve çalışanlarla görüşüp, çektirdiği fotoğrafları da gösteren Müftüoğlu, "İçeri alınmayınca, çalışanlara da 'merhaba' diyemedik. Kurum Müdürü 'Vali Beyin talimatı var, bu nedenle kurum içinde gezmenize izin veremeyiz' dedi. AK Parti adayını kurumlara bizzat kendi tanıştıran Vali Bey, bize gelince bu şekilde davrandı. Resmi kurumların kapıları sadece AK Parti adaylarına açık" diye konuştu.
Mustafa Sever'in, AK Parti Büyükşehir Belediye Başkan adayı sıfatıyla katıldığı resmi törenlerde protokolde ağırlandığını belirten Müftüoğlu, daha sonra şunları söyledi:
"Son olarak Mersin'in düşman işgalinden kurtuluşunun yıldönümü törenlerinde Mersin Valiliği tarafından organize edilen törende protokolde yer verildi.  Mersin Emniyet Müdürlüğü, Mersin Polis Meslek Eğitim Merkezi'nde, Kaymakamlıklarda ve diğer kamu kurumlarında istediği gibi siyasi propaganda yapmasına izin veriliyor."