ANKARA, () - MHP İstanbul Milletvekili Celal Adan, Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu'nun yeni Başbakan adayı olarak açıklanmasını eleştirerek, "Kendi evlatlarını, diplomatlarını rehin veren bir Hükümet ne işe yarar? 77 gündür oturduğu yerden ahkâm kesen bir Dışişleri Bakanı, yarın Başbakan olsa ne yazar?" dedi.
MHP'li Celal Adan, yaptığı yazılı basın açıklamasında, Cumhurbaşkanlığı seçiminden sonra yaşanan gelişmeleri değerlendirdi. Adan, Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu'nun Başbakan adayı olarak açıklanmasını eleştirerek, "Cumhurbaşkanlığı seçim sürecinde ve sonrasında Türkiye AKP'nin ve Sayın Başbakan'ın sanal gündemi ile meşgul edilirken, milletimiz Sayın Davutoğlu'nun PR çalışmalarıyla oyalanırken; ülkemiz içte ve dışta güç kaybetmeye, alay konusu olmaya devam etmektedir" dedi.
Almanya'nın Türkiye'yi dinlediği iddiaları ile ilgili olarak hükümeti eleştiren MHP'li Adan, IŞİD'in elinde bulunan Türk vatandaşların 77 gündür rehin tutulduğunu da hatırlatarak, şöyle devam etti:
"Almanya'nın Türkiye'yi yıllardır dinlediği tefrika edilirken, Hükümet ve AKP yöneticileri üç maymunu oynamaya devam etmektedirler. Almanya'ya karşı hiçbir düzeyde güçlü tepki gösterilmemektedir. İçeride kendi milletine karşı aslan kesilenler, bu rezalet karşısında dut yemiş bülbül gibi susmaktadır. İŞİD terörü coğrafyamızı kasıp kavururken, Hükümet'in bu konuda nasıl bir politika izlediği bilinmemektedir. Irak'ta İŞİD'in vatandaşlarımızı ve diplomatlarımızı rehin almasının üzerinden 77 gün geçti. 77 gündür Hükümet ne yaptı? Bu konuda ağzından sadece 'gücümüzü kimse test edemez' cümlesinden başka bir şey duymadığımız Sayın Davutoğlu bu süre içinde ne yaptı? Kendi evlatlarını, diplomatlarını rehin veren bir Hükümet ne işe yarar? 77 gündür oturduğu yerden ahkâm kesen bir Dışişleri Bakanı, yarın Başbakan olsa ne yazar? Irak'ta, Telafer'de, Kerkük'te, Gazze'de, Suriye'de, Libya'da 'test edilen' Dışişleri Bakanı Sayın Davutoğlu'nun sözüm ona derin stratejilerinin, gerçekte 'sığ hayaller' olduğu tecrübelerle ortaya çıkmıştır. Türkiye bu dönemde dış politikada sürekli kaybetmiştir." "GÜNEYDOĞU'DA DEVLET OTORİTESİ ÇÖZÜM SÜRECİ ADI ALTINDA YOK EDİLMİŞTİR"
Çözüm sürecine ilişkin değerlendirmede bulunan Celal Adan, "Sınırları kevgire dönmüş ve orta vadede ciddi sorunlarla karşılaşacağımız kesinleşmiştir. Diplomatlarımız serbest kalmadan, sınırlarımızda tam güvenlik sağlanmadan ve bunlara neden olanlardan hesap sorulmadan; Türk dış politikasının ve onun başındakilerin ciddiye alınması mümkün değildir. Diğer yandan her ne kadar milletimizden saklanmaya çalışılsa da; Güneydoğu'da devlet otoritesi 'çözüm süreci' adı altında yok edilmiştir. Teröristler il ve ilçe merkezlerimizde cirit atmakta, kendilerini devletin yerine koymakta ve haraç kesmektedir. Atatürk heykelleri tahrip edilmektedir. Askerlerimiz şehit edilmekte, karakollarımız taciz edilmektedir. Milli değerlerimiz, bayrağımız ayaklar altına alınmaktadır. Hal böyleyken ve ülkemiz içeriden ve dışarıdan hain bir komplo ile kuşatılmışken, İmralı ve onun siyasi uzantıları muhatap olarak kabul edilmektedir. Tüm bunlar olup biterken milletimiz yine siyaset mühendisliği ve PR oyunlarıyla kandırılmaktadır. Milliyetçi Hareket Partisi olup bitenlerin ve oynanan oyunların farkındadır. Elbette bu saadet zinciri ve devran daha fazla devam etmeyecektir. AKP'nin ve onun yöneticilerinin Türkiye'ye ödettikleri ağır maliyetin hesabını milletimiz eninde sonunda soracaktır" ifadelerini kullandı.