ANKARA,() - MHP'li Celal Adan, 62. Hükümet Programını eleştirerek "AKP artık parti değil şirkettir. Bu şirketin Yönetim Kurulu Başkanı Sayın Erdoğan, CEO'su Sayın Davutoğlu'dur'' dedi.

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) İstanbul Milletvekili Celal Adan, gündemdeki konulara ilişkin bir açıklama yaptı. 62'nci Hükümet programını eleştiren Celal Adan, "Son aylarda hukuk ve adaletin ayaklar altına alınmasının örneklerini yaşamaya devam ediyoruz. Öyle anlaşılıyor ki; yeni Hükümet tamamen Sayın Erdoğan'ın siyasi ihtiraslarına hizmet etmek üzere dizayn edilmiş bir hükümettir. Cumhurbaşkanlığı seçim süreci boyunca ve sonrasında devam eden hukuk tanımazlık ve 'ben yaptım oldu' mantığı, hükümet kurma çalışmalarına ve 62. Hükümet programına da yansımıştır. 62. Hükümet Programı bildik, beylik cümlelerle süslenmiş, göz boyamaktan öteye geçmeyen, sıradan bir metin niteliğindedir. Yeni Türkiye ifadesi tam bir kandırmacadır, yalandır. Bu ifade Türk milletinin asırları aşan mücadelesine, başarılarına, değerlerine, hedeflerine, ideallerine ve tarihine hakarettir. Kendisinden önceki her şeyi reddeden bu anlayış, Türkiye'yi gözünü kırpmadan ateşe atabilecek kadar pervasız bir anlayıştır. Bu anlayışın kalemşorlarının Türkiye'nin geçmişine ve geleceğine dair hiçbir fikri yoktur. Onlar sadece kendilerine emredildiği gibi AKP propagandası yapmaktadır" ifadelerini kullandı.

''BU ŞİRKETİN YÖNETİM KURULU BAŞKANI ERDOĞAN, CEO'SU DAVUTOĞLU'DUR''

Ak Parti'nin artık parti değil, şirket olduğunu savunan MHP'li Adan, "Buradan sormak istiyoruz? Bırakınız beylik lafları ve söyleyiniz, yeni Türkiye'de bölünme var mıdır? Yeni Türkiye'de hırsızları koruma altına alma var mıdır? Yeni Türkiye'de teröriste müsamaha var mıdır? Yeni Türkiye'de korkutma, sindirme, hukuksuzluk var mıdır? Hükümet Programınızda 'yolsuzluğa sıfır tölerans' diyorsunuz, yeni Türkiye'de delik deşik ettiğiniz Kamu İhale Kanunu'nun yolsuzluğun temel kaynağı olmasına devam var mıdır? Erdoğan - Davutoğlu koalisyonu, üzülerek görüyoruz ki bir şirket mantığı koalisyonudur. AKP artık parti değil şirkettir. Bu şirketin Yönetim Kurulu Başkanı Sayın Erdoğan, CEO'su Sayın Davutoğlu'dur. Yönetim Kurulu toplanmış ve CEO'yu atamıştır. Yönetim Kurulu'ndan sufle edilen talimatlar Sayın Davutoğlu tarafından hayata geçirilecektir. Bizim de milletimizin de bu ahbap çavuş ortaklığına, koalisyonuna ve siyaset anlayışına güvenimiz yoktur. Tarihine ve milletine yabancı, milli şuurdan yoksun, tamamen maddi kaygılar üzerinden kendini tanımlayan bu zihniyete ve hükümete güven duymamız mümkün değildir. Milletin kesesinden yaşanan bu şatafata, bu israfa ve bu gösterişe güven duyulamaz" açıklamasında bulundu.