BAŞBAKAN Recep Tayyip Erdoğan'ın bugün Sivas'ta MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'ye yönelik sözlerine yanıt veren MHP Genel Sekreteri İsmet Büyükataman, "Sayın Genel Başkanımız için 'çoluk çocuk nedir bilmez' diyen Başbakan'a hatırlatmak isterim ki; Sayın Genel Başkanımızın insan sevgisinin zekâtı, başta şahsınız olmak üzere zihniyetinizdekilerin tamamına yeter de artar bile" dedi.
Büyükataman yaptığı yazılı açıklamasında, Başbakan Erdoğan'ı sert dille eleştirdi. Erdoğan'ın "Paralel yapı MHP'yi esir aldı" sözlerine kendisinin bile inanmadığını söyledi. Büyükataman yazılı açıklamada şöyle dedi:
"Her gün kendisine ait yeni bir ses kaydı internete düşmektedir. Bunun önünü alamayacağını anladığından interneti kontrol altına almak amacıyla alel acele Meclis'ten bir kanun çıkarmıştır. Her an internete yeni bir ses kaydı ya da görüntü düşecek endişesiyle uykuları kaçmaktadır. Recep Tayyip Erdoğan insanları Allah ile aldatırken, şeytan Müslümanları Recep Tayyip Erdoğan ile aldatmıştır. Şeytanın tüm hilesi besmeleyi duyana kadardır. Millet besmeleyi Milliyetçi Hareket ile çekmiş, Allah ile aldatanları en kısa sürede başında def edecektir."
"BAŞBAKAN YİNE PERVASIZCA MHP'YE SALDIRMAKTADIR"
Erdoğan'ın bugün Sivas mitingine MHP'ye yine pervasızca saldırdığını söyleyen İsmet Büyükataman, sözlerini şöyle sürdürdü:
"Daha önceki tavsiyelerimizi yerine getirmediği için şizofren nöbetleri devam eden Başbakan, MHP korkusuyla ağzından çıkanın ne olduğunu bilmemektedir. Sayın Genel Başkanımız için 'Çoluk çocuk nedir bilmez' diyen Başbakan'a hatırlatmak isterim ki; Sayın Genel Başkanımızın insan sevgisinin zekâtı, başta şahsınız olmak üzere zihniyetinizdekilerin tamamına yeter de artar bile. Anlaşılan odur ki yolsuzluk bataklığına saplanan mahdumunuzu feda edemiyor ve bu saikle Sayın Genel Başkanımıza çamur atıyorsunuz. Yıllardır onun ikliminin evladı olan, her bir ülkücü genci gözü gibi koruyan, okutan ve kariyer yaptıran, bu ülkeye silahla değil kalem ve kelâmla hizmet edileceğini öğreten bilge lider Devlet Bahçeli'dir. Devlet Bahçeli bu vatanın her evladını kendi öz çocuğu bilir. O nedenle de sokaktan, çatışmadan uzak tutar. Korkmayınız, Ülkücüler size cevabını meydanlarda verecek. Fakat sizin sandığınız gibi değil: Fikirle, oyla, çalışmayla, çalışkanlıkla verecek. Bunu siz de iyi bilmektesiniz. Korkunuz MHP iktidarında vereceğiniz hesaba dairdir. İşte bundan korkmanız gerekiyor. Türk milleti; sizden ve zihniyetinizden MHP iktidarı ile hesap soracaktır"
"YOK KULAĞIMDAN TUTUP ALIP GETİRECEKMİŞ, DİYOR"
AKP iktidarı döneminde gerçekleştirilen hiçbir eylemin ve dile getirilen hiçbir söylemin tesadüfî olmadığını söyleyen Büyükataman şöyle devam etti:
"Sizin zihniyetinize göre; Türkiye Cumhuriyetini gençliğe emanet eden ve her bir Türk gencini evlat hükmünde gören Mustafa Kemal Atatürk de mi soyca evladı yok diye insan sevgisinden mahrumdur? Sayın Başbakan aynı konuşmasında Sayın Genel Başkanımız için 'Yok kulağımdan tutup alıp getirecekmiş, diyor' demektedir. Korkusunun nedeni anladığımız kadarıyla tam olarak hesap vermek, kulağından tutulup adalet önüne çıkarılacağı günü tahayyül etmektir. Sayın Başbakan bırakın kulağınızdan tutmayı hele bir bu millet sandıkta sizi oradan indirsin yakanızdan tutup, ayakkabı kutularından çıkan milyonlar başta olmak üzere, çocuğunuzun gemiciklerini, vakfına akıtılan millet malını tek tek soracaktır. Bununla beraber, ciddi bir algı yönetimi ve psikolojik harekâtın yürütüldüğü AKP iktidarı döneminde gerçekleştirilen hiçbir eylemin ve dile getirilen hiçbir söylemin tesadüfî olmadığının aziz milletimiz tarafından çok iyi bilinmesi ve idrak edilmesi gerektiğini de bir kez daha vurgulamak istiyorum."
İsmet Büyükataman, Başbakan Erdoğan'ın kendi hür fikriyle hareket etmediğine vurgu yaparken de "Başbakan'ın düşüncelerine adeta manevi bir bukağı vurulmuş, birileri tarafından mankurtlaştırılmıştır. Bunun tesiriyle her fırsatta MHP'nin esaret altında olduğunu dile getirmekte, yansıtma yapmaktadır. Yansıtma psikopatolojide paranoya ile birlikte anılan bir savunma mekanizmasıdır. 'Paralel yapı MHP'yi esir aldı' derken buna kendi bile inanmamakta her gün kendisine ait yeni bir ses kaydı internete düşmektedir" dedi. HT(ESM)