KOCAELİ'nin Dilovası İlçesi'nde aday adayı olduğu MHP'nin belediye başkan adayı göstermediği Metin Uzunok, 20 kişiyle CHP'ye geçti.
Son yıllarda Doğu ve Güneydoğu illerinden aldığı göçle nüfusu hızla artan, ancak yerleşim birimi sanayi kuruluşları ile iç içe girdiği için birçok sorunla boğuşan Dilovası İlçesi'nde, Ak Partili mevcut Belediye Başkanı Cemil Yaman yeniden aday gösterilmedi. Bu arada, DYP'den 1987'de belde statüsüne alındığında Dilovası'nın ilk belde kurucu belediye başkanı seçilen ve burada 3 dönem başkanlık yapan Ercan Dalkılıç da, bu seçimlerde CHP'den aday oldu. Dilovası'nda, MHP'den aday adayı olan Metin Uzunok da aday gösterilmemesine kızarak bugün seçim çalışmalarını birlikte yürüttüğü 20 kişiyle birlikte CHP'ye katıldı.
Metin Uzunok yaptığı açıklamada, "Amaç Dilovası halkının geleceğini tasarlamaksa, biz buna her zaman hazırız. Başkan adayımız Ercan Dalkılıç ile birlikte kentimizi sorunlar yumağından çıkarıp, modern bir ilçe konumuna getireceğiz. Çevre kirliliğine boyun eğmiş bir ilçe olmaktan kurtulmak için birlikte hareket etmek zorundayız" dedi.
CHP Dilovası Belediye Başkan Adayı Ercan Dalkılıç da  Uzunok ve ekibine teşekkür ederek Dilovası ilçesi için çalışırken siyasi kimlik taşımayacaklarını söyledi.

MB(MB/AAA)(FOTOĞRAFLI)