Elif DEMİRCİ/ İZMİR, () - ÇATI cumhurbaşkanı adayı Ekmeleddin İhsanoğlu seçimi kazanamasa da, özellikle İzmir'de CHP ile MHP arasında sıcak temas sağladı. Miting meydanlarının sert dili İzmir'de yumuşadı. MHP İzmir İl Başakanı Necat Karataş seçim sonucunu değerlendirmesinde "CHP bizden daha çok çalıştı" diyebilirken, CHP İzmir İl Başkanı Ali Engin de "MHP'lilerle sandık başında kumanyamızı paylaştık" diye konuştu. 
Cumhurbaşkanlığı seçiminde çatı adayı çıkaran CHP ve MHP, İzmir'de siyasetin dilini yumuşattı. Çatı adayı İzmir'de yüzde 58 oy aldı. Beklenenin aksine bu oy oranı üzerinden polemiğe girmeyen iki parti, meydanların öfkeli siyaset dilinin aksine sıcak mesajlar verdi.
MHP İzmir İl Başkanı Necat Karataş, seçim sonucunu değerlendirirken, "CHP bizden daha çok çalıştı" sözünü rahatlıkla söyleyebildi. CHP İzmir İl Başkanı Ali Engin de Karataş'ın bu açıklaması karşısında duygulandığını belirterek şöyle konuştu:
"MHP ile kampanya boyunca eşgüdüm içinde çalıştık. Diğer partilerle de çok samimi çalışmalar yaptık. Her partinin örgüt, seçmen ve organizasyon gücü aynı değil. Bize mecburen daha fazla çaba göstermek düştü. Ancak MHP de aynı sorumlulukla hareket etti. Biz 'İzmir bizim kalemiz, en büyük biziz' tutumu sergilemedik. Kampanyanın kıt imkanları doğrultusunda MHP'li arkadaşlarımızla sandık başında kumanyamızı bölüştük. Dağ köylerinde gezerken ekmeğimizi paylaştık" dedi.

FOTOĞRAFLI