"EN SON UMUDUN ÜÇ HİLALDİR" 

MHP Genel Başkanı Bahçeli, partisinin Polatlı seçim bürosunun açılışında konuştu. MHP'nin 3 hilalinin oy pusulasının sonunda olduğunu belirten Bahçeli, "Oraya hemen 3 hilali vuracaksınız ve bunu da gönül gözüyle bir değerlendireceksiniz. 'Benim partim oy pusulasının en sonunda, 3 hilal orada duruyor. Bunun bir sebebi olsa gerek.' Demek ki aziz millet, en son umudun üç hilaldir. Öyleyse 3 hilale vurup başarı sağlamak, hepimizin sorumluluğu olmalıdır" diye konuştu.

"BU ÜLKEDE SEÇİMİ KAZANMA ŞANSI SADECE AKP'DE, CHP'DE DEĞİLDİR"

Bahçeli, "Televizyonlara çıkarak 'Kamuoyu araştırmaları yaptırıyoruz, arkasından da bunun siyasi değerlendirmesini konuşuyoruz' diyen besleme unsurlardan olanların değerlendirmelerine aldırış etmemeniz lazım. Hangi kamuoyu araştırmasına sorsanız, '4 bin denekle yaptık biz bunu, AKP şu, CHP bu' diyerek iki parti ile değerlendirme yapıyorlar. Bu değerlendirmeyi yapan insanlar demokrat değillerdir, milli iradeye saygıları yok. Seçime giren 25 parti var, bunların içerisinde milli iradeyi 2 partinin kafesine koymaktadırlar. Ya AKP diyorlar, ya CHP diyorlar, başkası var mı, yok mu, hesaba katmıyorlar. Yok farzederek milli iradeyi kırıyorlar, demokrasinin ayıbını ortaya koyuyorlar. Bunları alışkanlık haline getiriyorlar. Bunlara dikkat etmemiz lazım. Polatlı'dan sesleniyorum, şu kalabalığa baktığınız zaman bütün deneklerinin en az 10 katıdır. Bu ülkede seçimi kazanma şansı sadece AKP'de, CHP'de değildir. Polatlı'da vatandaşlarımız haykırıyor, ne AKP, ne CHP; her zaman MHP diyor. Bu sese kulak vermeleri lazım, bu sesi iyi algılamaları, iyi anlamaları lazım. MHP'nin de varlığını Allah'ın izniyle 30 Mart'ta görerek, bu zafere tanık olacaklarını bilmeleri lazım" dedi.

4 BAKAN İLE İLGİLİ FEZLEKELER

4 Bakan ile ilgili fezlekelere değinen Bahçeli, "Patırtı gürültü ile medyanın önünü keserek, bunu engellemeye çalışıyor. O zaman bu 4 bakanın suç ortakları acaba kimler oluyor? Diğer insanlarımız fezleke okunsun derken bilgi sahibi olmak için bu talepte bulunurken AKP'li milletvekilleri, fezleke okunmasın diyerek, bilgi sahibi olmadan fezlekeye niye hayır diyor, niye hayır oyu kullanıyor, bunu da iyi düşünmek lazım" diye konuştu.

"SİYASİ SONUÇLARI FELAKET OLABİLİR"

Bahçeli, "Günü, saati geldiğinde yolsuzluk ve rüşvetin halk tarafından anlaşılması, bazı kıpırdamaları beraberinde getirdiğinde bunun için de gerekli tedbirler yolsuzluk ve rüşvetle mücadele olarak alınmadığı takdirde bunun siyasi sonuçları çok daha derin, çok daha felaket olabilir. AKP, bunu anlayamıyor. Adalet ve Kalkınma Partisi, basın yoluyla propaganda ile üstünlük sağladığı için, Recep Tayyip Erdoğan'ı televizyon dizisi gibi her gün dinlediği için zannediyor ki her şey montaj, her şey komplo. Gerçek o değil, yakında çıkacaktır. Şimdi, tapeler, fezlekeler milletimiz tarafından anlaşılır hale gelmektedir. Bunun sonunu alamaz. Bu inatla devam edemez. AKP'ye oy veren kardeşlerim, bu gerçeği artık görmeniz, kendi partinizi, milletvekillerini, yöneticilerini uyarmanız, 'Ne oluyor, bize anlatınız, fezlekeleri saklıyorsunuz ama biz size milli irade olarak oy verdik, bugün iktidara geldiniz, bunun sebebini bize anlatmalısınız' diyebilmelidirler. Yoksa bu, Tunus, Msıır, Suriye, Endonezya, Ukrayna gibi gelişmeler devam ettiği takdirde ne AKP'den eser kalır ne Recep Tayyip Erdoğan'ın izi kalır. Bunun için bir çıkış yolu bulmak gerekiyor. Bunun çıkış yolu, yargıya güvenmektir, yolsuzluk ve rüşvetin yargı önünde doğru olup olmadığını açıklayacak faaliyetleri hızlandırmaktır. Bu mümkün olmadığı takdirde, bugünkü iktidar sayısal çoğunluğu ile bunun önünü temizlemeye kalkarsa ne yapacağız? Bu hepimizin çok dikkatli olması gereken bir süreç olur. Ne yapmamız gerektiğini şöyle ifade etmeye çalışıyoruz: MHP, demokrasi içerisinde milli irade ile çözümün gerçekleşmesini istiyor. Demokrasi içerisinde milli irade ile çözüm seçimdir. Seçim ise sandıktır. En yakın sandık 30 Mart'tadır. Sandık ile sokak arasında Türk milletini ve özellikle gençleri sarkaç gibi sallamaya gerek yoktur" dedi.

() (ÜK)