Tedavi gördüğü hastanede hayatını kaybeden Pakyürek’in naaşı Asri Mezarlığa getirildi. Cenaze namazında MHP Adana İl Başkanı Yusuf Baş, Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü de hazır bulundu. Pakyürek'in cenazesi dualarla defnedildi. MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli de cenazeye çiçek gönderdi.
MHP İl Başkanı Yusuf Baş, Pakyürek’in vefatıyla ilgili mesajında “Nurettin Pakyürek ağabeyimiz, Başbuğumuz merhum Alparslan Türkeş’in yol arkadaşıydı. Partimizi birlikte kurmuşlardı. Camiamızda hep sevilen, fikirlerinden istifade edilen, her zaman el üstünde tutulan bir değerdi. Bedenen aramızdan ayrılmış olsa da manevi olarak her zaman bizlerle olmaya devam edecektir” dedi.
Cenazede duygu ve düşüncelerini ifade eden Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü de, Pakyürek’in ömrü boyunca değişen şartlardan etkilenmeden inandığı değerlerden taviz vermeden, çizgisinden sapmadan yaşadığını anlattı. “Onların inandığı değerler bütünü bizim değerler bütünümüzdür” diyen Sözlü, “Ülkemiz, milletimiz hep sorunlarla boğuşuyor. Türkiye darbelerle hep zaman kaybetti, şehitler verdi, bedel ödedi. İşte bugün bu sıkıntıları yaşamamızın sebebi, o inanılan değerler bütününden uzaklaşmanın, takip edilen o yoldan sapmanın dayattığı ağır şartlardır ve ödettiği bedellerdir” ifadesini kullandı.
Hüseyin Nihal Atsız’ın talebesi
86 yaşında hayatını kaybeden Nurettin Pakyürek, Cumhuriyetçi Köylü Millet Partisi (CKMP) Üst Kurul Delegesi iken 8-9 Şubat 1969’da Adana’da yapılan genel kurulda Alparslan Türkeş’in genel başkan olduğu MHP’nin kuruluş kararını alan isimler arasında yer aldı. Türkçü-Turancı fikir adamı Hüseyin Nihal Atsız’ın talebelerinden olan Pakyürek, ömrü boyunca Türk milliyetçiliği fikir ekseninde devam eden bir hayat tarzını benimsedi.