MHP İzmir İl Başkanı Necat Karataş, AK Parti İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Binali Yıldırım’ın "Çok kolay" diye belirlenen seçim sloganı için "Bakanlığın kaynakları ile seçim kampanyası yürütmek çok kolay. Telefonla talimatlar vermek çok kolay. Operasyonları durdurmak çok kolay" eleştirisinde bulundu. Karataş, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı CHP'li Aziz Kocaoğlu’na da "Dünyada başarısızlık ve becerisizlik plaketi verilse bunu siz hak edersiniz" dedi.
MHP İzmir İl Başkanı Necat Karataş, İl Başkanlığı’nda düzenlediği basın toplantısında gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Karataş sözlerine, İstanbul Esenyurt’ta Milliyetçi Hareket Partisi’nin seçim irtibat bürosuna düzenlenen silahlı saldırıda hayatını kaybeden partinin basın danışmanı Cengiz Akyıldız’ı anarak başladı. Karataş, "Katillerin devlet eliyle yakalanmasını bekliyoruz yoksa biz eli kanlı katilleri inlerinde bulup çıkarmaya muktediriz. Dağdaki eşkiyayı şehre indirip KCK’nın kurulmasını sağlayan AKP, yaşananlardan birinci derece sorumlu. 'Silahlar sustu, bunu biz bitirdik' diyen zihniyet şunu bilin: Vereceğiniz hesap ağır olacaktır" diye konuştu.
'AYAKKABI KUTULARI, YANDAŞLARIN YÜKSELİŞİ DELİLDİR'
MHP İzmir İl Bakanı Karataş, 17 Aralık’tan sonra iktidarın gerçek yüzünü gördüklerini belirterek, iktidarın yolsuzlukların üstünü örtmeye çalıştığını söyledi. Karataş, iktidarın devlet içinde paralel devlet, kurumların içinde ajanların olduğunu iddia ederek, dikkatleri başka yöne çektiğini ileri sürdü. Karataş, şöyle konuştu:
"Türkiye AKP vurgunu ile perçinleşmektedir. AKP yeni Türkiye iddiasıyla Cumhuriyetin değerlerini, milli değerleri ortadan kaldırmayı, Güneydoğu’da Kürt devleti kurmayı mı planladı? Yaşadığımız olaylar dehşet verici. Hortumlar yandaşlara bağlandı. Artık pis kokular geliyor. Bu hortumlara karşı görevini yerine getirenlerin karşı karşıya kaldığı durum vahimdir. Sürgünler emniyet güçlerimizi zayıflatmıştır. İzmir’deki operasyona AKP anında müdahale ederek emniyet güçlerini ve savcılar uzaklaştırıldı. Gerçek ortadadır. Ayakkabı kutuları, yandaşların maddi yükselişi bunun delilidir. Geçmişte ‘rüşvetin belgesi olmaz’ denirdi. Şimdilerde rüşvetin belgeseli var. Rezalete ekranlarda tanık oluyoruz."
'TOMBALA ÇEKEREK ADAY BELİRLEDİLER'
MHP İzmir İl Başkanı Karataş konuşmasında AK Parti’nin Büyükşehir Adayı Binali Yıldırım’ın ilçe ziyaretleri sırasında parfüm dağıtmasını ve "Çok Kolay by Binali Yıldırım" diye açıklanan seçim sloganını hedef alarak şöyle konuştu:
"Yıldırım’ın parfüm dağıtması son derece manidar. Siz İzmirlileri ne sanıyorsunuz. Ortadaki pis kokuları gidereceğinizi mi sandınız? İzmir ne AKP’yi ne de otel lobisinde tombala yöntemiyle açıklanan adayları kabul etmeyecektir. Önümüzdeki günlerde AKP’den istifa ederek partimize katılanları görecesiniz. Evet çok kolay Yıldırım. Bakanlığın kaynakları ile seçim kampanyası yürütmek çok kolay. Telefonla talimatlar vermek çok kolay. Operasyonları durdurmak çok kolay. Ama seçimler kolay olmayacak."
KOCAOĞLU’NA 'BECERİKSİZLİK' PLAKETİ
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu için de seçimin kolay olmayacağını öne süren Karataş, "Sahip olduğunuz makamı kolay kullanamayacaksınız. Gözümüz üzerinizde, soluğumuz ensenizde. Dünyada başarısızlık ve becerisizlik plaketi verilse bunu siz hak edersiniz. Bir kentin 10 yılı ancak böyle heba edilir" dedi.