MHP Denizli İl Başkanı Mehmet Fevzi Yeniçeri, Başbakan Yardımcısı Beşir Atalay’ın, “Beğenseniz de beğenmeseniz de Kürtlerin lideri Öcalan’dır" sözlerine sert tepki gösterdi. Atalay’ın sapla samanı karıştırdığını ileri süren Yeniçeri, “Öcalan lider değil, kanlı bir terör örgütünün elebaşıdır” dedi.
Başbakan yardımcısı Beşir Atalay’ın sözlerine yazılı açıklama yaparak yanıt veren MHP Denizli İl Başkanı Mehmet Fevzi Yeniçeri, Ak Parti hükümetinin Türk milletini ayırma projesinden vazgeçmediğini öne sürerek şöyle dedi:
"Ülkenin yolsuzluk şokuyla çalkalandığı, hükümetin suçlamaları aydınlatmak ve adalete güvenmek yerine, 'Niye bunları açığa çıkardınız?' diyerek düzenlemelere gittiği bir dönemde bile AKP iktidarı Türk milletini ayrıştırma projesinden vazgeçmemiştir. AKP’ye oy vermiş Denizlili hemşerilerimizin bu söze şiddetle karşı olduğu malumumuzdur. Bu Türk siyasi tarihinde duyduğumuz çok tehlikeli sözlerden biridir. Türk siyaseti hiç yaşamadığı günleri yaşamakta doğru ile yanlış yer değiştirmektedir."
Abdullah Öcalan’ın kanlı terör örgütünün ele başı olduğunu söyleyen Yeniceri,
"Öcalan lider değildir, kanlı bir terör örgütünün elebaşıdır. Atalay’ın bu sözü halkı Öcalan’ı muhatap almaya zorlayan bir bilinçaltı çalışmadır. Türk milleti ihanet kokan sözlerinizin hesabını sandıkta soracaktır" diye konuştu.