_- MİLLİYETÇİ Hareket Partisi (MHP) Burdur Belediye Başkan adayı Nadir Özcan, Burdur'un sosyal ve ekonomik sorunları olduğunu belirterek, önceki yönetimlerin bu sorunları çözemeyip sadece varolan kaynakları koruma yoluna gittiklerini söyledi.

MHP Burdur Belediye Başkan adayı Nadir Özcan, partisinin il başkanlığında düzenlediği basın toplantısında, "Burdur'a baktığımız zaman, gerek içinde yaşayan insanlar gerekse ziyaretçiler açısından gri, kasvetli bir kent görünümündedir, bir kasaba görünümündedir, bir köy görünümündedir" dedi.

Burdur'un sosyal ve ekonomik sorunları olduğunu belirten Özcan, şöyle konuştu: "Burdur, Burdurlu'ya küstür. Burdurlu Burdur'u yaşayamamaktadır, Burdur'un dışındaki yaşam alanlarını tercih etmektedir. Bu il, çevresini ekonomik olarak finanse etmektedir. 1950'li yıllarda Burdur, çevre illerin lokomotifi konumundaydı. 1950'li yıllarda yönetime gelen CHP ve Ak Partili, Adalet Partili belediye başkanları, gelişen ve değişen dünyaya Burdur'u adapte edememişlerdir. Burdur'un sorunlarını çözememişlerdir. Sadece var olan kaynakları koruma yoluna gitmişlerdir. Küçülmeyi tercih etmişlerdir. 'Az olsun bizim olsun her şey kontrolümüzde olsun' politikasını yeğlemişlerdir."

Sinan, Tepe ve Karasenir mahallelerinde kimseyi mağdur etmeyecek bir kentsel dönüşümü uygulayacaklarını anlatan Özcan, "Hemşehrilerimizi zarara uğratmayacağız. Sahip olduğu değerleri koruyacağız. Sahip oldukları değerlerin üzerlerine değerler koyacağız" diye konuştu. (FOTOĞRAFLI)