AK Parti Adıyaman Milletvekili Mehmet Metiner, paralel devlet yapılanmasına mensup 'badem bıyıklı neoconların' hükümeti devirme girişiminde bulunduğunu söyledi. Metiner, "Amerikalı neoconların İsrail lobisinin bir kısım Avrupa devletlerin ve içerideki paralel devlet yapılanmasına mensup olan badem bıyıklı neoconlar hükümeti devirme girişimleriyle ile karşı karşıyayız. Bizim nefsimiz, davamızdan aziz değildir" dedi.
Seçim bölgesi Adıyaman'da aday tanıtımı ve seçim bürosu açılışına katılan Mehmet Metiner, ülkenin küresel bir operasyonla karşı karşıya kaldığını ileri sürdü. Ak Parti ile şeref kazandıkları görüşünü savunan Metiner, şunları söyledi:
"Amerikalı neoconların İsrail lobisinin bir kısım Avrupa devletlerin ve içerideki paralel devlet yapılanmasına mensup olan badem bıyıklı neoconların hükümeti devirme girişimindeler ile karşı karşıyayız. Bizim nefsimiz, davamızdan aziz değildir. Bizim kişisel geleceğimiz davamızdan aziz değildir. Kim ki; kendi nefsini putlaştırırsa, kibre kapılırsa, ben yoksam bu parti yok derse, ben olmasam bu parti zarar görür diyorsa kendi kendini kandırıyor. Bu partiyle hep birlikte şeref kazandık. Şeref arayanlar işte buraya gelsinler. Onları tanıyorsunuz siz. Onlar Başbakanımızın kellesini istiyorlar. Her birimizin kellesini almadan asla başbakanımızın kellesini alamazlar."
Ölümü ve şiddeti yüceltmediklerini, ancak kefen giyip meydana çıkabileceklerini söyleyen Metiner, "Biz şiddeti tavsif etmeyiz ama seçilmiş iradeye seçilmiş hükümete darbe girişimi olduğunda da kefenlerimizi giyerek meydanlara çıkarız. 30 Mart yakın sizin kellelerinizi o sandıkta alacağız biz. Derin devletin karşısında boyun eğmedik, parelel devletin karşısında da boyun eğmeyeceğiz. Sözüm ona dini kisveli paralel devlet yapılanması karşısında da asla boyun eğmeyeceğiz" diye konuştu.
Mehmet Metiner, tehditler karşısında Erdoğan'ın etrafında kenetlenmeleri gerektiğini söyleyen Metiner, sözlerini şöyle sürdürdü:
"Son söz tehdit ediyorlar şantaj yapıyorlar. Ellerimizde kasetler var diyorlar. Ellerimizde dosyalar var diyorlar. Ellerinizdeki o kasetleri ortaya koymasanız namertsiniz. Sizin tehditlerinizden şantajlarınızdan korkan namert olsun. Sizin ne tehditlerinizden ne de şantajlarınızdan korkarız. 17 Aralık bir darbe girişimidir. O camianın ihlas sahibi kardeşlerimize buradan sesleniyorum; ne olursunuz bu oyunu görün ülkemizin sınır dışlarında tezgahlanan bu oyunları görün Tayyip Erdoğan’ın etrafında kenetlenin. AK Partili olun, küresel güçlerin oyununa gelmeyin, derin devletin oyununa gelmeyin. Ergenekoncuların siyasal partilerin değirmenine su taşımayın. O ihlas sahibi kardeşlerimizi yürekten selamlıyoruz."
Ak Parti Grup Başkanvekili Ahmet Aydın, davaya ihanet edenlerin rezil olacağını, kendilerine kurulan tezgahları bozacaklarını söyledi. Aydın törende Ak Parti'ye katılan eski MHP'lilere de rozet taktı.