TÜRKİYE Barolar Birliği Başkanı Metin Feyzioğlu, Türkiye'de önemli operasyonlar olduğunu ve yenilir yutulur gibi olmayan kanıtların bulunduğunu belirterek, "Başbakan Recep Tayyip Erdoğan Türkiye'de paralel devlet olduğunu iddia ediyor. Paralel devlet varsa, bunun sorumlusu sadece ve sadece Başbakandır" dedi.
Halk Eğitim Merkezi'nde Eğitim-İş Sendikası Kocaeli Şube Başkanı Bilal Şener'in ev sahipliğinde gerçekleştirilen 'Cumhuriyet ve Demokrasi' adlı söyleşiye konuşmacı olarak Türkiye Barolar Birliği Başkanı Metin Feyzioğlu katıldı. Söyleşiyi sivil toplum ve siyasi parti başkanları ile üyeleri ve vatandaşlar yoğun ilgi gösterdi.
BUNUN ADI YOLSUZLUK OPERASYONU
Türkiye'de şu anda çok önemli bir operasyonlar yapıldığını belirten Metin Feyzioğlu, "Bunun adı yolsuzluk operasyonu. Elde yolsuzluk yapıldığına dair yenilir yutulur gibi olmayan kanıtlar var gibi görünüyor. Eğer dış güçler bir genel müdürün evinde ayakkabı kutusunda 4.5 milyon doları gizlice sıkıştırmadıysa, ortada anormal birşeyler var. Bir bakanın oğlunun evinde 6 tane kasa ve bir de para sayma makinesini bulunması bir gariplik olduğunu ortaya koyuyor" diye konuştu.
TÜRKİYE'DE EMNİYET MÜDÜRLERİNİ GÖREVDEN ALMA FURYASI VAR
Türkiye çapında emniyet müdürlerinin yer değişikliği ve görevden alma furyası olduğunu söyleyen Feyzioğlu konuşmasını söyle sürdürdü:
"Fakat bunlar olurken bir taraftan da siyasi iktidar, bizzat oğlu tutuklanmış ve kendisi hakkında da fezleke düzenlenmiş bir bakanın talimatıyla operasyonu yapan emniyet müdürleri görevden alındı. Türkiye çapında da bir emniyet müdürü yer değişikliği ve görevden alma furyası var. Bütün bunlar son derece anormaldir. Konu buraya nasıl geldiğimiz ve nasıl çıkacağımızdır."
PARALEL DEVLET SORUMLUSU BAŞBAKANDIR
Türkiye'de paralel devlet varsa bunun sorumlusunun Başbakan Recep Tayyip Erdoğan olduğunu iddia eden Feyzioğlu, "Bugün Başbakan devletin içerisinde yuvalanmış bir çeteden ve paralel devletten söz etmektedir. Eğer başbakanın iddia ettiği gibi paralel devlet varsa, bu paralel devletin oluşmasının sebebi öyle sanıyorum ki bu salondaki insanlar değildir. Bu paralel devlet yapılanmasını hangi tarihler arasında yerleştiğini cevaplamak istemiyor. Varsa böyle bir paralel devlet, varsa hiç kuşkusuz, bunun sorumlusu sadece ve sadece Başbakandır. Öyleyse Başbakan bugün birini sorumlu tutması gerekiyorsa, kuşkusuz kendinden başlamalıdır. Kendisi sorumludur" diye konuştu.
SANDIKLA GELENİ SANDIKLA GÖTÜRMEK GEREKİR
Sandıkla geleni sandıkla götürmek gerektiğini söyleyen TBB Başkanı Feyzioğlu konuşmasını söyle devam etti:
"Operasyon başlar başlamaz bu defa doğrudan doğruya yargıya müdahele anlamına gelecek şekilde, operasyonu yürüten emniyet müdürleri başta olmak üzere, emniyet müdürleri görevden alındı. Böylece soruşturmanın gücünün kırılması sağlandı. Bu nereye gider, nasıl gider bilemem. Bir de bu iki kanadın kanlı hesaplaşması devam ederken, kenarda seyredip hangi tarafı tutsam diyenler var ve bundan medet umanlar var. Benim sözlerim şimdi onlara. Ben başbakanın yaptıklarını en ağır şekilde eleştirenlerden biriyim. Bu iktidarın yaptıklarını en ağır eleştirenlerin herhalde en başındayım. Bunda bir tereddütünüz yok. Ama şimdi altına çizerek söylüyorum. Sandıkla gelen sandıkla gitmelidir. Sandıkla geleni sandıkla götürmek gerekir. Sandıkla geleni sandıkla gelmeyen götürürse, sandıkla kim gelirse yarın onu da götürürler. Bugün siyasi iktidarın sandıktan çıkan kısmının, sandıktan çıkmadığı halde devlet yönetiminde etkin kıldığı bir yapı, eğer bir başkası tarafından kullanılarak veya ona eklenmek suretiyle bir siyasi menfaat elde edilmesi çalışılırsa, bugün başbakanın başına gelen, yarın bundan ders almayıp aynı senaryoyu üzerinden oynatılıp başına da fazlasıyla gelir. Demokrasinin tarifi bu değil. Demokrasinin tarifi zatıalelerinizin oylarıyla seçtiği temsilciler eliyle devleti yönetmesidir."
Söyleşinin ardından Eğitim-İş Sendikası Kocaeli Şube Başkanı Bilal Şener, TBB Başkanı Metin Feyzioğlu'na plaket, İzmit'in sembolü olan saat kulesi maketi ve çiçek taktim etti.