İbrahim MAŞE / MERSİN, () - CHP Mersin İl Başkanı Faruk Akar, Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı MHP'li Burhanettin Kocamaz'ı, sert bir dille eleştirdi. Kocamaz'ın göreve geldiği günden bu yana işçi ve memurla uğraştığını öne süren Akar, "Partizanlıktan vazgeçip Mersin halkına vaat ettiğiniz projelerinizle geliniz" dedi.
CHP İl Başkanlığında bir basın toplantısı düzenleyen Faruk Akar, Burhanettin Kocamaz'ın daha ilk günden belediye binasının giriş kapısına 'Rüşvet alan da, veren de cehennemdedir. Hz Muhammed (S.A.V) Rüşvet bu kapıdan içeri giremez. Burhanettin Kocamaz' yazarak geçmiş tüm dönemlerde görev yapan belediye çalışanları ve belediye başkanlarını töhmet altında bıraktığını ileri sürerken, Mersin halkının Mersin Büyükşehir Belediyesi ile olan ilişkilerinde kirli alışverişler olduğu imasında bulunarak, Mersin halkını yaraladığını dile getirdi.
'İŞÇİ DÜŞMANLIĞI HAD SAFHADA''
Göreve gelir gelmez başarılı daire başkanlarının istifalarını istemesinin, birebir yaptığı görüşmelerde, bunun adetten olduğunu, değerlendirme yapacağını söylemesine rağmen, daha sonra bu daire başkanlarını başarısız bulduğunu, tembel olduklarını söylemesi ve yerlerine partisinden aday ve aday adayları olan kişileri atamasının ne kadar partizanca bir davranış olduğunu kamuoyunun takdirine sunduklarını anlatan Akar şöyle devam etti:
"Yıllardır belediyede emek veren, Türkiye'nin en borçsuz belediyesini kendilerine emanet eden belediyenin çalışkan bürokratlarına yapılan haksızlığın hesabı, Mersin halkı tarafından mutlaka sorulacaktır.  Mersin Büyükşehir Belediyesi, Macit Özcan döneminde taşeron işçileriyle Türkiye'nin en kapsamlı Toplu Sözleşmesini yapmış, Belediye'de çalışan tüm personelin sendikalı olmasını da sağlamıştır. Bu dönemde belediye çalışanları istediği sendikaya özgürce üye olarak örgütlenme hakkını kullanmışlar, sözleşmesi biten taşeron işçilerin iş akitleri sona ermemiş, anlaşmaları yenilenerek çalışmaya devam etmeleri sağlanmıştır. Şimdi ise Sayın Burhanettin Kocamaz'la sözleşme süresi dolan işçilerin sözleşmeleri yenilenmeyip, işçiler kapı dışarı edilmeye başlanmıştır. İşçi düşmanlığı hat safhaya ulaşmış, sanki eski dönemde işçiler çalışmıyormuş imajı çizilmeye çalışılmaktadır."
'PARTİZANLIKTAN VAZGEÇİN'
Haluk Levent'in Mersin Büyükşehir Belediyesi'nin personeli olduğu ve yüksek maaş aldığı yönündeki haberlere de sert tepki gösteren Akar şöyle konuştu:
"Asparagas haberlerle Haluk Levent'in dahi yüksek maaşlı belediye personeli olduğunu iddia edenler, iddialarını ispatla zorunludur. Kaldı ki eğer bu kişiye ait bir bordro varsa o da belediyede olup, mevcut yönetim çok rahat bir biçimde kamuoyuna sunabilir. Partizanlıktan vazgeçin, işçilerle memurlarla uğraşmayınız. Mersin halkına vaat ettiğiniz projelerinizle geliniz."

İM(BK/COŞ) (FOTOĞAFLI)