KAYSERİ’de internete sızan ses kayıtları ardından AK Parti’ye tepki göstermek için toplanan İşçi Partililer’in eyleminde izleyenlerin sayısının eylemcilerden çok olması dikkat çekti.
İşçi Partisi (İP) üyeleri, 17 Aralık yolsuzluk ve rüşvet operasyonlarının yanı sıra internete sızan ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ile oğlu Bilal’e ait olduğu öne sürülen ses kayıtlarına tepki gösterdi. İP Kayseri İş Başkanı Necdet Tosun, suçüstü yakalanan hükümetin montaj yalanına sığındığını söyledi. Tosun, şöyle dedi:
"Bütün Türkiye, kulağı ile dinledi. Tayyip Erdoğan, oğlu Bilal’e evinde bulunan milyarları kaçırması talimatı veriyor. Bu görüşmeler 12 yıldır anlattığımız ve kanıtlarıyla ortaya koyduğumuz gerçeği bir kez daha belgelemiştir. Görüşme kayıtlarıyla Tayyip Erdoğanlar’ın suç itiraflarına yenisi eklenmiştir. Suçüstü yakalananlar montaj yalanına sığınmaktadır. Tıpkı ortağı Abdullah Öcalan gibi. Monte edildikleri merkez aynı olunca savunmaları da kopyadır. Görüşmeleirn montaj olmadığı, babadan oğula kara, kirli parayı nakil talimatı olduğu açık ve tartışmasızdır. Buna 'Montaj' dediniz de, peki Erdoğan’ın İsviçre Bankalarındaki 8 ayrı gizli hesaptaki milyarlarca dolar damı montajdır? 3'e kapatın talimatı da mı montajdır? Gizli kasası Remzi Gür’e, 'Bizim Sümeyye’ye 20-25 lazım, gönderin’ talimatı da mı montajdır? Dünyanın en zengin Başbakanı unvanı da mı monte edildi?."
"GÜL’ÜN HESAP BİLGİSİ ERDOĞAN’IN ELİNDE"
Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ile ilgili iddialarda bulunan Tosun, kanunların Çankaya’ya kaset tehdidi ile imzalatıldığını öne sürerken şöyle dedi:
"Abdullah Gül’ün İsviçre bankalarındaki hesabının bilgisi Tayyip Erdoğan’ın elindedir. Kaseti olmayan biricik parti; İşçi Partisi’dir. İşçi Partisi, arslanlı yoldan iktidara yürüyen halkın en önündedir. Bütün yurttaşlarımızı partimize üye olarak, büyük halk iktidarı yürüyüşümüze katılmaya çağırıyoruz."

CZ(OE/İD) (FOTOĞRAFLI)