MEMUR- Sen Genel Başkanı Ahmet Gündoğdu, "İktidarın yolsuzlukla ilgili '3Y' sloganını bilmeyen yoktur. Yolsuzlukla mücadele, yoksullukla mücadele ve yasaklarla mücadele. Buradan iktidara ve sayın Başbakan'a çağrıda bulunuyorum buna 4'üncüyü ekleyelim 'yağcılıkla mücadele' olsun" dedi.
Kudüs şairi olarak bilinen Memur-Sen Konfederasyonu Kurucu Genel Başkanı Mehmet Akif İnan’ın vefatının 14'üncü yıldönümü nedeniyle Şanlıurfa'da kendi adını taşıyan, konferans salonunda anma gecesi düzenlendi. Geceye; Şanlıurfa Vali Vekili Ramazan Seçilmiş, AK Parti Milletvekili Mahmut Kaçar, Belediye Başkanı Ahmet Eşref Fakıbaba, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Yardımcısı Halil Etyemez, Memur-Sen Genel Başkanı Ahmet Gündoğdu, AK Parti Büyükşehir Belediye Başkan adayı Celalettin Güvenç, Saadet Partisi Büyükşehir adayı Ahmet Bahçıvan ile İnan'ın yakınları katıldı. Ağabeyinin mücadelesinin anlatıldığı gecede konuşan Mehmet Akif İnan'ın kardeşi Ahmet İnan, ağabeyinin hiçbir zaman siyaseti düşünmediğini sadece davası için mücadele verdiğini söyledi.
'YAĞCILIKLA MÜCADELE EKLENMELİ'
Ardından kürsüye çıkan Memur-Sen Genel Başkanı Ahmet Gündoğdu, Mehmet Akif İnan'ın ülke ve insanlık için önemli bir değer olduğunu ifade etti. 17 Aralık operasyonlarına ilişkin olarak açıklamada bulunan Gündoğdu, şunları kaydetti:
"Bildiğiniz gibi 17 Aralık bir küresel operasyondur. Bu operasyon iki alt başlıklı; biri yolsuzluk iddiası, diğeri paralel devlet iddiası. İktidarın yolsuzlukla ilgili '3Y' sloganını bilmeyen yoktur. 'Yolsuzlukla mücadele, yoksullukla mücadele ve yasaklarla mücadele.' Buradan iktidara ve sayın Başbakan'a çağrıda bulunuyorum buna 4'üncüyü ekleyelim 'yağcılıkla mücadele' olsun. Yargıda, emniyette ve MİT'te şu anda küresel operasyonun piyonu olanların büyük çoğunluğu takla atarak belli yere gelmiş insanlardır. Bizim asıl söyleyeceğimiz rüşveti alan da veren de mulendur hüküm açık. Bunlar bir iddiadır, iddianın üzerine gidilsin. Paralel devlet yapılanması varsa onun da üzerine gidilsin. Hiç bir olay kapanmasın."
Konuşmalarının ardından Mehmet Akif İnan’ın torunu İsra İnan, dedesinin kaleme aldığı bir şiiri okudu. Şanlıurfa Belediyesince düzenlenen 'Mehmet Akif İnan Ulusal Şiir Yarışması'nda 88 şiir arasında dereceye girenlere Ödülleri verildi.