TBMM Genel Kurulu'nda, kamuoyunda 'Torba Yasa' olarak bilinen Bazı Kanun ve Kanun Hükmünde Kararnamelerde Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi görüşmeleri sırasında CHP Genel Başkan Yardımcısı Bülent Tezcan, CHP Zonguldak Milletvekili Mehmet Haberal ile Ak Parti Grup Başkanvekili Mahir Ünal arasında sözlü tartışma yaşandı.
Genel Kurul'da söz alan CHP Genel Başkan Yardımcısı Bülent Tezcan, Başbakan Erdoğan'ın dünyanın en zengin başbakanları arasında olduğunu iddia ederek; "Sayın Başbakanı biliyoruz sürekli söylediği bir şey vardı. 'Yırtık ayakkabı ile siyasete girdim' diye. Şuan dünyanın en zengin başbakanları arasında. Başbakanlık sitesine girdiğiniz zaman 3.5 milyon liraya yakın nakit para ve hisselerinden bahsediliyor. Wikileaks belgelerine girdiğimizde İsviçre bankalarındaki 8 hesaptan bahsediliyor. Doğrudur, yanlıştır bunu bilemem, ama bilinen bir şey var; kayıtlara düşen şeyler unutulmaz. Bakın Ekim 1994 yılında Başbakan o dönemde İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı. 6 villası var demişler. Kendisi yaptığı açıklama da 'Hayır nerede o villa diyor ve Kasımpaşa'da bir dairem, teslim almak üzere bir kooperatif, Bolluca'da 346 metrekare bir arsa ve ortağı olduğum bir şirket dışında hiçbir mal varlığım yok.' Bugün milyonlarca dolarlık servet sahibi Başbakan. 1994 den bu yana belediye başkanlığı ve milletvekiliği dışında hiçbir iş yapmadı. Ama bilinen servetiyle dünyanın en zengin Başbakanları arasında. Bu yolsuzluk soruşturması ortaya çıktıktan sonra bir şeyi daha görüyoruz, birde başbakanın paralel serveti var. Parelel devlet diyorsunuz ya birde paralel serveti var. Kendi üzerine kayıtlı olmadığı iş adamlarına hükümet gücünü kullanıp çöküp, haraç mezat toplayarak ATV ve Sabah grubu gibi medya gurubunu kendi kontrolünü aldığı dolaylı olarak sahip olduğu bir paralel serveti varmış sayın Başbakan'ın. 17 Aralık'tan sonra bunlar ispatlanmaya delillenmeye başladı. Savunma Bakanlığına ait olan 130 hektar arazi İstanbul Türkiye Gençlik Vakfı'na (TÜRGEV) veriyor. Daha doğrusu verilmek için hazırlıklar sonuna kadar bitirilmiş ve tamamlanmış. Ne zamana kadar 17 Aralık operasyonuna kadar. Operasyon olmasaydı arazi TÜRGEV'e verilmiş olacaktı" dedi.
BAŞBAKAN'IN MAL VARLIĞI İNTERNET SİTESİNDE DÜZENLİ OLARAK GÜNCELLENİYOR
Bunun üzerine Ak Parti Grup Başkanvekili Mahir Ünal söz alarak, Tezcan'a cevap verdi. Ünal şunları söyledi; "Sayın konuşmacı elinde hiçbir hukuki niteliği olmayan bir internet sitesinde yayınlanan ve internet sitesi adını fezleke olarak yayınlanan bir metni buraya getirip, bu metin üzerinden bir senaryo oluşturup bu senaryo üzerinden kişileri zan altında bırakan bir üslup kullanıyor. Sayın Başbakan'ın mal varlığı internet sitesinde düzenli olarak güncelleniyor ve yayınlanıyor. İnternete girdiğinizde Başbakan'ın mal varlığındaki değişiklikleri net bir şekilde görebilirsiniz. TÜRGEV vakfıyla ilgili konuşacaksanız Türkiye'de İstek Vakfı'ndan ve Başkent Üniversitesi'ne bugünü kadar bütün üniversite ve vakıflara tahsis edilen bütün arazileri konuşalım."
Mahir Ünal'ın sözleri üzerine CHP Zonguldak Milletvekili Mehmet Haberal, kendisine sataşma olduğunu belirterek söz aldı. Haberal; "Burada sanıyorum çok değişik konular gündeme getirilmeye çalışılıyor. Ama hep iddia ediliyor, bilmeden konuşuluyor diye. Sayın konuşmacı önce Başkent Üniversitesi'nin ne olduğunu bilmesi gerekmektedir. Eğer internete girerseniz Başkent Üniversitesi'ne ne olduğunu öğrenirsiniz. Başkent Üniversitesi'nin arazileri kiralanmıştır bu güne dek. Başkent Üniversitesi devletin hazinesine 12 trilyon para ödemiştir. Kira ödüyorum ben" dedi.
AKŞENER'DEN 'SANA NE' TEPKİSİ
Haberal'ın konuşma yaptığı sırada ise bazı Ak Partili milletvekilleri tepki gösterdi. Bunun üzerine TBMM Başkanvekili Meral Akşener, Ak Partili milletvekillerine müdahale etmemelerini istedi. Bu sırada Ak Parti sıralarından 'Sana ne' diye bir ses yükseldi. Bunun üzerine Akşener, 'Sana ne' diye bağırdığı iddia edilen Ak Parti Bilecik Milletvekili Fahrettin Poyraz'a "Bana 'sana ne' diyen arkadaşım, şimdi ara vereceğim, buyurun gelin benim yüzüme karşı söyleyin, hadi bakalım" dedi. Akşener ardından birleşime 10 dakika ara verdi.

FK (BY/RT)