MERSİN'in Erdemli İlçesi'nde partisinin düzenlediği yemeğe katılan Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkan Yardımcısı Nihat Matkap, yolsuzluk operasyonu ile ilgili Türkiye'nin siyasi deprem yaşadığını söyledi.
CHP Erdemli İlçe teşkilatı tarafından düzenlenen kaynaşma yemeğine CHP Genel Başkan Yardımcısı Nihat Matkap, CHP Mersin Millet Vekili Vahap Seçer, CHP Mersin İl Başkanı Mehmet Faruk Akar ile çok sayıda partili katıldı. Yemekte konuşan Matkap, son 10 gündür yaşananların bir sistem bunalımı, bir siyasal kriz ve deprem olduğunu belirterek, "Ülkemiz yaraları sarılamayacak iki büyük deprem yaşıyor. 90 yıllık Cumhuriyet tarihimizde büyük bedeller ödeyerek kurduğumuz demokratik, laik, sosyal, hukuk devleti sistemimiz büyük bir krizle karşı karşıyadır" dedi.
Demokrasinin sadece seçim sandığından ibaret olmadığını kaydeden Matkap, "Bir demokrasinin oluşması için o sistemin bir parlamentosu olmalı, bir hükümeti olmalı, yargısı olmalı, basını olmalı ve bunlar tarafsız ve bağımsız olmalı, birbirini desteklemeli ve herkes kendi işini yapmalıdır. Sadece sandıktan çıkmak o ülkede demokrasinin varlığını anlatmaya yeterli değildir. Seçimde sandıktan çıkabilirsiniz, hükümet olursunuz ama sizi basın denetlemeli, yargı denetlemelidir" diye konuştu.
Sistemin tıkandığını vurgulayan Matkap konuşmasını şöyle sürdürdü: "Şu an savcılar birbirleriyle kavga ediyor. Yargıyla emniyet birbiriyle çatışıyor. HSYK ile Adalet Bakanlığı çatışıyor. Sistem tamamen çöktü. Asıl sorun ve deprem budur. Yoksa araştırmalar soruşturmalar doğru olabilir yanlış olabilir biz kimsenin günahına giremeyiz. Ama 'Yolsuzluğun üzerine gitmek yasak' derseniz Atatürk'ün, İnönü'nün ve bu konuda bedel ödeyen bütün Cumhuriyet sevdalılarının kemiklerini sızlatırsınız. Bu depremi en az hasarla atlatmanın peşindedir Cumhuriyet Halk Partisi olarak; aman balıklama atlayalım aman bu nedenle AK Parti'yi yıpratalım, böyle bir derdimiz yoktur. Derdimiz Türkiye Cumhuriyeti Devletini sağlıklı hale getirmektir. Biz bunu yapar ve buna talibiz. Bu nedenle Cumhuriyet tarihimizde bugüne kadar yaşadığımız yerel seçimler önemliydi ama bu seferki seçimler hepsinden daha önemlidir. Şu an hem içeride hem de dışarıda çok ciddi itibar kaybeden bir hükümet var. Onlar bu yükü ne kadar kaldırabilir, ne kadar toparlayabilir, biz bu yaşananların fırsatçılığını yapma arayışında değiliz. Ancak şunu da hiç aklımızdan çıkartmayalım ki yerel seçimlerin galibi biz olacağız ve ülkeyi yönetmeye de talibiz. Mersin artık CHP'li Milletvekilleri ile değil, CHP'li bakanları hizmet edecek. Bu günler gelecek. Hiç kimsenin şüphesi olmasın. Biz yerel seçime hazırlanıyorduk ama yerel seçimle birlikte genel seçimlere de hazırlanıyoruz."