DEMOKRATİK Sol Parti (DSP) Genel Başkanı Masum Türker, belediye başkan adaylarının sadece 6'sının CHP'den istifa eden isimlerden oluştuğunu belirterek, "Sırf DSP'yi boşaltmış göstermek için CHP, 58 belediye başkanımızı alıp götürdü. Bunlar alırken helal ama başkasına giderken haram" dedi.
DSP Genel Başkanı Türker, Antalya'da Muratpaşa Belediyesi'nin tam olimpik yüzme havuzu açılış törenine katıldı. CHP'den aday gösterilmemesi üzerine partisinden ayrılarak DSP'ye katılan Muratpaşa Belediye Başkanı Süleyman Evcilmen'in ev sahipliğinde yapılan açılışta Türker, Türkiye'nin çok fazla denklemi olan bir süreçten geçtiğini söyledi. Bu denklemde herkesin yer değiştirdiğini savunan Türker, hem iktidar partisini hem de ana muhalefet partisini eleştirdi. Türker şunları söyledi:
"Dünyada polis ve savcılar hırsızları kovalar, ama Türkiye'de maalesef, hırsızların savcıları ve polisleri kovaladığı bir zaman diliminde yaşıyoruz. Bu zaman dilimine muhalefet ederken daha güzelleştirmesi gerekenler aslında polisi ve savcıyı kovalayan hırsızların aynı yöntemiyle özellikle değerlerin öneminden çok 'Emret komutanım' diyenlerin öne çıktığı bir yapıyı görüyorsunuz."
Partisinin yerel seçim sürecinde CHP'den ayrılan 6 ismi belediye başkan adayı olarak gösterdiğini belirten Masum Türker, "Gösterdiğimiz bütün adaylar içinde yalnız 6 kişi. Bunların hepsi bize saldırmaya başladı. 'Ecevit'in kemikleri sızlayacak' dediler. Ecevit'in kasketini, gömleğini giydiler ama Ecevit gibi davranmadılar" dedi. DSP'nin Ecevit'ten aldığı özelliğin değerlere sahip çıkmak olduğunu kaydeden Türker, şöyle konuştu:
“Yakın zamanda sırf DSP'yi boşaltmış göstermek için CHP, 58 belediye başkanımızı alıp götürdü. Bunlar alırken helal ama başkasına giderken haram. Vallahi bilmiyorum, şimdi Başbakan'dan sonra yeni düzende bir şey var, helal standartları başladı. Bunlara göre helal ve haram aynı standartta olmalı. 58'ini belediye başkanı yapacağım diye götürdü, yalnız 10'unu yaptılar, 48'i sokakta."
Törende konuşmaların ardından Türker ve beraberindekiler tesisin açılışının gerçekleştirdi.

EB(HA/İD) (FOTOĞRAFLI)