DSP Genel Başkanı Masum Türker, engelli vatandaşların toplumsal yaşama katılımlarını kolaylaştırmak, üretim sürecinde yer alarak mutlu olmalarına olanak tanımanın devlet yönetiminin ilk gelen görevi olduğunu söyledi.
Türker, 3 Aralık Dünya Engelliler Günü mesajında, "Engelli vatandaşlarımızın daha mutlu olmaları ve daha iyi eğitim almalarını sağlamak için sosyal ve ekonomik önlemleri almak, eğitimlerini kesintisiz yürütmelerini sağlamak gerekmektedir. Engelli sayısının artmasına neden olan iş ve trafik kazalarını önlemek için gerekli eğitimleri vermek, vatandaşı bilinçlendirmek ve kalıcı önlemler almak gerekir. Bu amaçla engelli olmayanlara yönelik eğitim programları hazırlamak ve engellilere karşı empati yapmaları sağlanmalıdır.
Demokratik Sol Parti engelli vatandaşlarımızın sorunlarını çözerek yorulmadan ve huzur içinde yaşamlarını sürdürebilmeleri için engelli sorunlarını parti politikası olarak benimsemiştir. Bu amaçla partimizde Engelliler Başkanlığı kurulmuştur" dedi.
Masum Türker, yaklaşan belediye seçimlerinde hangi partiden olursa olsun tüm belediye başkanlarının engelliler sorununu programına alarak, engellilere destek ve önlem almak için toplumsal uzlaşma sağlaması gerektiğini belirtti. Türker, "Engellerin ortadan kaldırılması için herkesin gayret göstermesini diliyor, tüm engelli vatandaşlarımıza mutlu, huzurlu, rahat ve sağlıklı günler diliyorum" dedi.