DSP Genel Başkanı Masum türker, Cumhuriyet'in ilanının 90'ıncı yıldönümü nedeniyle yayınladığı mesajda, Cumhuriyetin insanların eşit olduğu, barış ve huzurla ilerlemek için yaşadığı rejimin temeli olduğunu belirtti.
Masum Türker mesajında şöyle dedi:
"Ulu Önder Atatürk ve silah arkadaşlarının bize bıraktığı en önemli miras ve ulusal birliğimizi ve halkımızın bütünlüğünü sağlayan Türkiye Cumhuriyeti, kurulduğundan bu yana olduğu gibi bundan sonra da ulusumuz tarafından büyük bir özenle korunacak ve gelecek nesillerimize bozulmadan teslim edilecektir. Devlet ve toplum yapısını dönüştürerek, Cumhuriyet'i yok etme projesini uyguladıkları kademeli karşıt devrimle çökermek isteyenlerle mücadelemizi sonuna kadar sürdüreceğiz. Cumhuriyet; insanların eşit olduğu, barış ve huzurla ilerlemek için yaşadığı rejimin temelidir. Cumhuriyet; demokratik, laik sosyal hukuk devletinin sigortasıdır. Köklü, güçlü, laik, demokratik, çağdaş yapısıyla örnek bir ülke olan Türkiye, Cumhuriyet'le yücelecek, Cumhuriyet de her zaman Türkiye'yi yüceltecektir."
'KARŞILARINDA DSP'Yİ BULURLAR'
Demokrasinin güvencesi olan Cumhuriyet'e yönelik her türlü tehdit ve yıldırma çabası içinde olanların, karşılarında DSP'yi bulacağını kaydeden Türker şöyle devam eatti:
"Her bir DSP'li, çoğulcu, özgürlükçü, katılımcı demokrasi için, laikliğin korunması için Atatürk'ün aydınlık yolundan yürüyecek, hiçbir zaman birlik ve bütünlüğün bozulmasına izin vermeyecektir. Tüm ulusumuzun Cumhuriyet Bayramı'nı kutluyor, Cumhuriyetimizin kurucusu Ulu Önder Atatürk'ü, silah arkadaşlarını ve bu toprakları vatan yapan şehitlerimizi saygı ve rahmetle, gazilerimizi minnetle anıyorum."

(AY/COŞ)