Kürşat TERCANLI / ANKARA, () - CHP Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Adayı Mansur Yavaş, Ankara Kulübü Derneği'nin Abidin Paşa Köşkü'nde düzenlediği Ferfene Günü etkinliğine katıldı. Ankara Kulübü seymenleri; Mansur Yavaş'a, Ankara geleneklerine, kimliğine, geçmişine, kültürüne sahip çıkmasından ve Ankaralılığa önem vermesinden dolayı teşekkürlerini sunarak seymen kıyafeti giydirdiler.

Kürsüye seymenlerle birlikte çıkan Mansur Yavaş "Seymenin bir ağırlığı ve kültürü vardır. Basit kıyafet olarak görülemez. Bu kıyafeti giymekten gurur duyuyorum" şeklinde konuştu.

Mansur Yavaş, sözlerine şöyle devam etti, "Bugün Ankara başkent kimliğini kaybetmiştir. 20 yıldır milli maç onanmıyor, Ankara'dan yurtdışına direk uçuş yok, kamu kuruluşları başka yerlere taşınıyor. Başkent kültürünün öne çıktığı, binlerce turistin görmeye geldiği bir Ankara hayal ediyoruz. Olimpiyatlara talip olacağız. Bütün yönleriyle Ankara'nın ortaya çıkmasını sağlayarak Ankara kültürünü ilelebet yaşatacağız" ifadelerini kullandı.

Ankara Kulübü Derneği Başkanı Metin Özarslan ise "20 yıldır Ankara çok kötü yönetiliyor. 30 Mart Ankara'nın bayramı olacak" dedi.

Geleneksel olarak her çarşamba düzenlenen Ferfene gününe CHP Çankaya Belediye Başkan Adayı Alper Taşdelen de katıldı.

(MV) (FOTOĞRAFLI)