MHP Manisa Teşkilatı, sahte oy pusulası ve partisinin Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Cengiz Ergün’ü karalayacı broşürlerin bulunduğu gerekçesiyle bir reklam ajansı hakkında Cumhuriyet Savcılığı’na suç duyurusunda bulundu. Yapılan inceleme sonrasında ajansta arama yapılamayacağı ve broşürlere el konulamayacağına kararı verildi. İşyeri ortaklarından Osman Dündar, kutuları basın mensuplarına açarak iddiaların asılsız olduğunu söyledi.
MHP’li Manisa Belediye Başkanı ve Büyükşehir Belediyesi Başkan adayı Cengiz Ergün’ün aleyhine çeşitli broşürlerin basıldığını iddia eden MHP Teşkilatı üyeleri, İzmir Karabağlar’daki bir matbaa firması ile ilgili Cumhuriyet Savcılığı’na suç duyurusunda bulundu. MHP’li Manisa Belediye Başkanı ve Büyükşehir Belediyesi Başkan adayı Cengiz Ergün ile MHP Manisa İl Başkanı Tanju Balatlı, ajansa ait olduğunu ileri sürdükleri kamyonetin üstündeki kutularda Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Cengiz Ergün’ü karalayacı broşürler ile sahte oy pusulası bulunabileceğini ileri sürdü. İddia üzerine Cumhuriyet Savcılığı soruşturma başlattı.
Başkan Adayı Cengiz Ergün, basın mensuplarına yaptığı açıklamada, yaşanan olayı kınadığını dile getirerek, "Dün akşam bize gelen bir ihbar neticesinde İzmir’de yapılan, şahsım ve çeşitli meclis üyesi arkadaşlarımla ilgili tamamen iftira ve karalama üzerine 'İşte gerçekler' adı altında broşür veya gazete yapıldığını öğrendik. Biz bu gazeteyi ele geçirdik. Hemen Cumhuriyet Başsavcısı’nı aradık ancak gazetelerin baskısı İzmir’de olduğu için İzmir’e başvurulması gerektiğini söylediler. 150 bin gazete İzmir’deki matbaadan çıktığı dakikadan Manisa’daki depoya girinceye kadar takibimizdeydi. Biz de her türlü hukuki başvurumuzu yaptık. İl nezdinde dağıtılmaması için gerekli önlemi aldık. Kaybettiklerini anlayan siyasiler maalesef işi artık belden aşağı vurma noktasına götürdü. Hayali haberler ve hayali telefon numaralarıyla kirli siyaset yapılıyor. Bunları şiddetle kınıyoruz. Bunu yapan kişiler yaptıklarıyla kalmayacak. Tazminat davalarıyla bunların üzerine gideceğiz" diye konuştu.
REKLAM AJANSI SUÇLAMALARI REDDETTİ
Manisa’da yaşanan olayın ardından geçen yaklaşık 19 saatlik sürenin ardından Çözüm Reklam Ajansı’nın ortaklarından Osman Dündar ile işyeri avukatı Ümit Rona, işyerine gelerek kamuoyunu bilgilendirdi. Davalarda işyeri sahibinin aklandığını açıklayan Avukat Rona, “İddialar üzerine önce Sulh Ceza Mahkemesi’nde, ardından yapılan itiraz sonrasında Asliye Ceza Mahkemesi’nde açılan davalarda işyerinde arama yapılamayacağı ve mallarına el konulamayacağı kararı çıktı. Yani işyeri sahibi bu iddialardan aklandı. Kamyonetin üzerindeki kutularda veya işyerinde herhangibir illegal bir evrak veya broşür bulunmuyor. İşyerinde bir partinin broşürleri ve reklamları var. Her siyasi burada bu broşürlerini bastırabilir” diye konuştu. İşyeri ortaklarından Osman Dündar ise, depoyu sadece basın mensuplarına açarak iddia edildiği gibi sahte oy pusulası bulunmadığını vurguladı. Kutuların içinde AK Parti Şehzadeler İlçe Belediye Başkan adayı Ömer Faruk Çelik’e ait broşürler olduğu gözlendi. Saatlerce deponun önünde bekleyen MHP’liler depolardaki kutuların açılmasından sonra dağıldı.

İK(İÖ/SS) (FOTOĞRAFLI)