Fırat KESKİNKILIÇ/ANKARA,() - CHP Genel Başkan Yardımcısı Faruk Loğoğlu, CHP İstanbul Milletvekili Osman Korutürk ile birlikte Meclis'te basın toplantısı düzenledi.

Loğoğlu, IŞİD terör örgütüne ilişkin "Bu artık bütün sınırları aşan bir şekilde haddini bilmezlikten öteye giden bir duruştur. IŞİD'e hükümetin değişik noktalarda her türlü yardımı yaptığı ve yapmaya devam ettiği acı bir gerçek. IŞİD'e destek için İstanbul'da eylemler yapılıyor. Dünyanın her yerinden gelen IŞİD elemanları Türkiye üzerinden sınırlarımızı geçerek Irak ve Suriye'ye gidiyorlar" diyerek hükümetin dış politikasını eleştirdi.

"BAŞBAKAN ZAZALARI DIŞLIYOR ERMENİLERİ GÜRCÜLERİ AŞAĞILIYOR ALEVİLERE SATAŞIYOR"

Loğoğlu, "Türkiye bölgede artık yoktur. Türkiye'nin rolü Hamas üzerindeki yetkisini kullanmakta sınırlı hale gelmiştir" dedi. Başbakan Erdoğan'ın Cumhurbaşkanlığı seçimleri için hazırlanan afişlerinde kullanılan 'Milletin adamı' ifadesini de eleştiren Loğoğlu, "Başbakan Erdoğan Zazaları dışlıyor, Ermenileri, Gürcüleri aşağılıyor, Alevilere sataşıyor, ne kadar kendisine aykırı olabilecek gruplar var ise bunların hepsine doğrudan hakaret ediyor. Böyle bir aday kendisine 'milletin adamı' diyor. Hangi milletin adamı? Başbakan kendisine gelsin, bu tür söylemlerden hiç olmazsa bundan sonra uzak kalsın" diye konuştu.