DİYARBAKIR Bağımsız Milletvekili Leyla Zana, Irak'ın Selahattin kentinde Kuzey Irak Bölgesel Kürt Yönetimi Başkanı Mesut Barzani ile bir araya geldi. Zana ve Barzani'nin çözüm süreci ve bölgedeki gelişmeleri görüştükleri belirtildi.
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ve Kuzey Irak Bölgesel Kürt Yönetimi Başkanı Mesut Barzani'nin Diyarbakır buluşmasına destek veren ve karşılamada yer alan Diyarbakır Bağımsız Milletvekili Leyla Zana, bugün Kuzey Irak'ta sürpriz bir şekilde Mesut Barzani ile bir araya geldi. Kürt Yöneti Bölge Başkanlığı'nın resmi internet sitesinde verilen haberde, Zana ve Barzani'nin görüşmede, Türkiye'de Kürt sorununun çözümü için başlatılan çözüm süreci ve bölgedeki gelişmelerin ele alındığı belirtildi.
ZANA, DİYARBAKIR BULUŞMASINDA BARZANİ'YE SAHİP ÇIKMIŞTI
BDP içerisinde tartışmalara neden olan Mesut Barzani'nin Diyarbakır ziyareti öncesinde Leyla Zana, ziyaretin tarihi önemde olduğunu belirtmişti. Zana, "Sürece katkı sunucağı umudunu taşıyorum. Hiç kimse küçük hesaplarla yaklaşmamalıdır. Kürtlerin bir birleri ile rekabet değil, birbirlerini tanıma, tanımlama ve tamamlama sürecidir. Bu herkese mesajdır. Herkesin bakışı farklı olabilir ama demokrasi diyorsak, demokratik işleyiş diyorsak önce herkes kendinden başlamalıdır. Hiç kimse bu ziyarete seçime yatırım gözüyle bakmamalıdır. Önemli olan ve kalıcı olması gereken süreçtir. Buradan herkes kazançlı çıkacaktır. Kaybedeni olmayacaktır. Bu ortak geziyi de selamlamak gerekir" diyerek ziyarete destek vermişti.
Zana, Başbakanın karşılanması ve Barzani'nin programlarında da hazır bulunmuştu.